Kahramanmaraş’ta mavi kapaklar umut oldu

Kahramanmaraş’ta geri dönüşüm için toplanan mavi kapaklar engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye olarak geri döndü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2022 18:05
Kahramanmaraş’ta mavi kapaklar umut oldu

Gençlik Spor Bakanlığı Kahramanmaraş KYK Öğrenci Yurtlarındaki öğrenciler mavi kapaklar engellilere umut oldu.
Kahramanmaraş Gençlik Merkezi önünde gerçekleşen törenle ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalyeler teslim edildi.
Yapılan kampanya hakkında açıklama yapan Mavi Kapak Gönüllüsü Abdülkadir Zeki Gülmez bu davranışından dolayı öğrencileri tebrik etti.
Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Boz ise, bu anlamlı davranışlarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederken TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise yaptığı açıklamada ise Devletin her zaman Engelli vatandaşların yanında olduğunu anımsattı.

TEKERLEKLİ SANDALYELER ŞEHİT İSİMLERİYLE DAĞITILDI

Kahramanmaraş’ta salgın sürecinde yardımsever vatandaşlar ve gençler tarafından toplanan mavi kapaklar 10 engelliye tekerlekli sandalye olarak geri döndü.
Kahramanmaraş Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Boz, “Bizler İl Müdürlüğü olarak bazı yurt ve gençlik merkezlerimizde gençlerimiz tarafından toplanan mavi kapakları yine girişimci dostlarımız vasıtasıyla Hayır hasenata çevirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hususta kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yıllardır süren bu gelenek İnşallah önümüzdeki dönemlerde de devam edecektir” dedi.

“BİZ ZOR BİR COĞRAFYADA YAŞIYORUZ”

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise yaptığı açıklamada: "Bu güzel günde böyle bir etkinlik için burada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. İl müdürlüğümüzü ve destek veren herkesi tebrik ediyorum. Şunu ifade etmek lazım; Biz zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizim kadar Vatan toprağı bayrağı için şehit veren başka bir ülke yoktur. Ama Allah'a şükür dayanışma içerisinde bunların üstesinden gelerek yolumuza devam ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde de İnşallah devam edeceğiz. Bayrağımızı kimse asla indirilemeyecek. Bu toprakları bin yıldır yurt edinmişiz. Bundan sonrada ebediyen onun gölgesinde yaşayacağız. Bunun için de çok çalışmamız lazım ve çok çalışıyoruz. Allah'a hamdolsun istikrar içerisinde çok çalışıyoruz. Ve bu ülkenin Şehit yakınına da gazisine de engellisine de sahip çıkan Cumhurbaşkanı var. Biliyorsunuz ki bu ülkede 2005 yılında ilk defa engelli yasasını çıkaran bizleriz. 2005 yılına kadar engelli yasası bile olmayan bir ülkeydik. Bugün yasalarımız var. Bugün şehit yakınlarımızın haklarını garantili alan yasalarımız var. Gazilerimizi hukukunu koruyan yasalarımız var. Nerede sıkıntılı bir konu varsa Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yasa gerekiyorsa yasa çıkarıyoruz. yürütme tarafından yapılması gerekenler de bakanlarımız yapıyor. Tekrar bu yardım projesini gerçekleştiren kardeşlerimi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal'da projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

“10 BİNİ AŞKIN SANDALYEYİ İHTİYAÇ SAHİPLERİ İLE BULUŞTURDUK”

Mavi kapak kampanyasının öncüsü Abdulkadir Gülmez verilen 10 tekerlekli sandalye ile Kahramanmaraş’ta 10 bini aşkın tekerlekli sandalyenin engelli vatandaşlara dağıtıldığını söyledi.
Türkiye Görme Engeller Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Çakmak, "Her yıl 10 Mayıs ve 16 Mayıs münasebetiyle bugün burada 10 engelli kardeşimizin Medikal ürün temini gerçekleşti. Bu vesileyle Kantinciler Derneği başkanımız Kadir gülmez beyefendiye ve katılımda bulunan milletvekillerimize ve Gençlik ve Spor İl Müdürüne teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.