Kahramanmaraş'ta marka haline geldi

Kahramanmaraş'ta tadı ve aromasıyla marka haline gelen Şahinkayası ayvasının hasadı başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2017 12:51
Kahramanmaraş'ta marka haline geldi

Türkiye’nin en kaliteli ayvalarının yetiştirildiği bölgelerinden olan Kahramanmaraş’ın Şahinkayası mahallesinde, sonbahar mevsimi ile birlikte bahçe sahipleri ayvalarını hasat etmeye başladı.

Onikişubat İlçesi Şahinkaya’sı Mahallesi çiftçileri, bu seneki ayva veriminden oldukça memnun olduklarını ve rekoltenin 3 bin tonu bulacağını belirttiler.

Mikro özelliğe sahip havzada yetişen ayvalar ekolojik koşullara bağlı olarak kalite açısından oldukça yüksek albeniye sahip. Ortalama ağırlığı 400–600 gr arasında oluşan ayvaların bölgede yetişen ağırlıklı çeşidi ise eşme. Bu bölgede üretilen ayvalar kalitesi nedeniyle ulusal düzeydeki tüccarların beğenisini kazanarak hasat sezonu süresince büyük talep görüyor.

turkiye’nin-en-kaliteli-ayvalari2.jpg

Ayrıca Şahinkaya’sı mahallesinde iyi tarım uygulamaları ile ayva yetiştiriciliği yapan çiftçi sayısı da her geçen gün artıyor.

İyi tarım uygulamalarının diğer mahallelerimizde de yaygınlaşması için çalışmalarımız artarak devam edecektir.

İyi Tarım Uygulamaları; Çevre, insan, havyan sağlığına zarar vermeyen bir üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenilebilirlik ve sürdürebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan tarımsal üretim şeklidir.

turkiye’nin-en-kaliteli-ayvalari1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.