Kahramanmaraş'ta Marfi farkı

Marfi Otomotiv Satış Müdürü Abdullah Yenikomşu, “Otomotiv sektörü son 20 yılın altın çağını yaşadı. Sektörümüz böyle bir zaman dilimini belki de bir daha bulamayacaktır.”

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Kasım 2020 11:07
Kahramanmaraş'ta Marfi farkı

MARFİ FARKI

Yeni normalleşme ile hükümetin hazırladığı destek paketleri otomotiv sektörüne altın çağını yaşattı. Satışların patladığı dönemde yılsonu hedeflerinin yüzde 200 üzerine çıkıldı. Sektörde Kahramanmaraş’ın Pazar öncüsü Marfi Otomotiv, yüzde 300 artan satışları TÜİK verilerine göre, kente 386 adet fark attırdı.

Otomotiv piyasasında Kahramanmaraş’ın gülen yüzü Marfi Otomotiv, 2020 yılı sezonunu yine başarıyla kapatmaya hazırlanıyor. 2009 yılında kentte hizmet vermeye başlayan ve kalitesiyle her geçen gün daha da büyüyen Marfi otomotiv, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Türkiye sıralamasında da yer alıyor. Son 3 yıldan bu yana sezonu Pazar lideri olarak kapatan Marfi otomotiv, pandemi durgunluğuna rağmen başarısını üst seviyede tutmayı başardı. Müşteri odaklı çalışmaları ve kaliteli hizmet anlayışıyla vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Marfi, pandemiye rağmen hedeflerini yüzde 200’ün üzerine çıkardı.


ÜRETİM AZALDI TALEP ARTTI

Otomotiv sektöründeki dalgalanmaları ve Marfi başarısının sırlarını anlatan Marfi Otomotiv Abdullah Yenikomşu, “Pandemi başta otomobil sektörü olmak üzere inşaat ve diğer tüm sektörleri olumsuz etkiledi. 2-3 aylık dönemde piyasa sıkıntılar yaşadı. Yeni normalleşme dönemi içerisinde devletinde burada desteği kaçınılmaz oldu. Bununla birlikte bakanlığın 0.64 kamu destekli faiz oranı açıklaması ve 60 aylık vadeli kredilerle sektörümüzde ciddi bir talep patlaması yaşadık. Bu süreçte fabrika bir ay süreli kapalıydı. Şu an bile 3 vardiya olarak çalışan fabrika tek vardiya sistemine geçti. Hal böyle olunca da üretim azaldı. Talepte fazla olduğu için siparişlere yetişemez olduk. Maksimum 2 hafta olan teslimat günlerimiz 2 aya kadar çıktı. Yeni normalleşmeden sonra devletinde desteğiyle geçen yıla oranla yüzde 300’leri bulan artışlarla satışlarımızı gerçekleştirdik. Pandemi sürecinde olmamıza rağmen hedeflerimizin yüzde 200’ün üzerine çıktık” dedi.


EN ÇOK SATAN ARAÇ…

MARFİ ailesi olarak Kahramanmaraş’ta 2009 yılında hizmet vermeye başladık. İSKUR Grup bünyesinde bir firmayız. Bayi sahibimiz bize müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutma talimatını verdi. Bizde bu doğrultuda memnuniyeti her zaman en üst seviyede tutmaya çalıştık. Her konuda müşterilerimize karşı şeffaf olduk. Daima müşteri odaklı çalışmalarımızın karşılığını aldık. Buda işimizde başarıyı getirdi. Pazar lideri olarak Kahramanmaraş’ta en çok satan Fiat markasını başarıya ulaştırdık. 2020 yılında en çok satan aracımız ise Egea markası oldu.


3 YILDIR KAHRAMANMARAŞ’IN PAZAR LİDERİ

TÜİK eylül verilerine baktığımızda Kahramanmaraş toplamda en yakın rakibine 386 adet fark atmış durumda. Yüzde 99 ihtimalle 2020 yılını başarı ile kapatacağız. 2021 yılında da yine bu başarımızı devam ettirmeyi hedefliyoruz. Son 3 yıldan bu yana Kahramanmaraş’ta Pazar lideriyiz. Kentimizin yanı sıra toplam 48 ilde liderliğimiz mevcut.


YENİ ARAÇ ÇALIŞMALARI

Fiat Egea markası en çok satan araçlar içinde yerini aldı. 2021 yılı içinde markamız Egea markası için yeni kasa çalışmalarını yapıyor. 2021 yılı içerisinde yeni kasayı müşterilerimizin hizmetine sunacağız.”

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.