Kahramanmaraş'ta İmar Devrimi: Yapı Ruhsatı İzinlerinde Yenilik!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu ilçesinde yapılan imar düzenlemeleri hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2023 16:35

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Dulkadiroğlu ilçesiyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Güngör'ün yaptığı basın açıklamasına göre, Dulkadiroğlu ilçesinde yapılan zemin etüt çalışmaları, imar planları, orta hasarlı binaların güncel durumu, kentsel tasarım projesi, hak sahipliği ve yerinde dönüşüm gibi bir dizi konu ele alındı. Basın açıklamasına Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hanifi Coşkun Ağdur ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri de katıldı.

Başkan Güngör açıklamasında, alınan kararlar doğrultusunda uygun olmayan alanlar haricindeki bölgelerde az hasarlı ve hasarsız tamamlanmamış binaların yapımına izin verildiğini, orta hasarlı binaların güçlendirilmesine dair usul ve esasların belirlendiğini ve plan notlarıyla getirilen kat ve emsal artışlarının kaldırıldığını belirtti. Ayrıca, Onikişubat ilçesinde kat düzenlemeleri yapılarak yapı ruhsatı izinlerinin genişletildiği bilgisini paylaştı. Küçük Sanayi Sitesi, Gıda Toptancıları, Köy Garajı, Kayseri ve Gaziantep Yolu civarındaki konut dışı kentsel çalışma alanlarında 4 kat olarak yapı ruhsatı verilmesine olanak sağlandı. Afşin ve Pazarcık ilçelerinde ise mikrobölgeleme jeolojik etüt raporunda uygun olmayan alanlar dışında kalan bölgelerde en fazla 5 kat yapı izni verilmesine karar verildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.