Kahramanmaraş'ta Hasar Tespitine 1 Ay İçinde İtiraz Hakkı

"Bina hasar tespit başvurusu nasıl yapılır?" sorusu arama motorlarında sorgulanmaya başladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından binlerce bina yıkıldı ve hasar aldı. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2023 12:59
Kahramanmaraş'ta Hasar Tespitine 1 Ay İçinde İtiraz Hakkı

"Bina hasar tespit başvurusu nasıl yapılır?" sorusu arama motorlarında sorgulanmaya başladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından binlerce bina yıkıldı ve hasar aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vatandaşların evlerinin hasar durumlarına bakabileceğini belirtmişti. Peki, Deprem hasar tespit başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Bina hasar tespiti nasıl itiraz edilir? İşte hasar tespit sorgulama ekranı!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, hepimizi derinden sarstı. Binlerce can kaybının yaşandığı deprem sebebiyle evler de yıkıma uğradı. Evlerinin hasar tespitlerine sorgulamak isteyenler, arama motorlarında sorgulamalarını sürdürüyor.. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, vatandaşların adreslerini girerek hadar tespit durumu hakkında bilgi sahibi olabileceğini açıklamıştı.İşte, deprem bina hasar tespit sorgulama ekranı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Vatandaşlarımız adres ve TC kimlik numaralarını girerek, "https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-izmir-depremi-hasar-tespit-sorgulama" üzerinden ya da "hasartespit.csb.gov.tr" adresinden evlerinin hasar durumlarını görebilirler." dedi

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.