Kahramanmaraş'ta hafta sonu yasak var mı?

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle bu hafta başından düzenlenen kabine toplantısı sonrası önemli kararlar alındı. Kahramanmaraş'ta kısıtlamalarla ilgili oldukça araştırma yapılıyor. Peki Kahramanmaraş'ta hafta sonu yasak var mı? Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2021 11:25
Kahramanmaraş'ta hafta sonu yasak var mı?

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle uygulanmaya devam edilen hafta sonu kısıtlamaları ile ilgili önemli kararlar alındı. Konuyla ilgili olarak Kahramanmaraşlı vatandaşlar, hangi yasakların devam ettiğini ve hafta sonu kısıtlama olup olmadığını merak ediyor. Konuya ilişkin ayrıntıları sizler için bir araya getirdik...

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, hangi illerde olacak? İşte hafta içi ve 10-11 Nisan hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri!

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri!

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının detayları belli oldu. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı, önümüzdeki hafta sonu için plan kuran pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. İllerin renk koduna göre belirlenen hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararları, kırmızı iller için cumartesi ve pazar devam ederken, turuncu illerde ise pazar günleri sürdürülüyor. Diğer taraftan, düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde ise hafta sonu kısıtlama gündüz olmayacak. İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgeye göre hafta içinde 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı aynen devam edecek. Peki, hafta sonu yasak var mı ve hangi illerde yasak olacak? İşte hafta içi ve 10-11 Nisan hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatlerinin ayrıntıları...

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Sokağa çıkma yasağı, koronavirüs önlem ve tedbirleri kapsamında uygulanmaya devam ediyor. En son yapılan Kabine Toplantısı'nda çok yüksek risk grubu olan kırmızı kategoride yer alan 58 ilde sokağa çıkma yasağının hafta sonu cumartesi ve pazar günü uygulanacağı bildirildi. Yüksek risk grubunda yer alan 12 ilde ise sokağa çıkma kısıtlamasının yalnızca pazar günü devam edeceği, akşam saat 21.00'da başlayan sokağa çıkma yasağında ise değişiklik olmayacağı vurgulandı. İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede milyonların merak ettiği hafta sonu sokağa çıkma yasağı hangi illerde var? sorusu yanıt buldu. İşte, 10-11 Nisan sokağa çıkma yasağı saatleri ve konuyla ilgili bilgiler.

İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede sokağa çıkma yasağının detayları belli oldu. Buna göre, 10-11 Nisan'da sokağa çıkma yasağı kırmızı illerde uygulanacak.

Yüksek risk gurubunda yer alan 12 ilde (Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa ve Tunceli) hafta sonu sokağa çıkma yasağı sadece pazar günü geçerli olacak. Bu illerde sokağa çıkma yasağı 21.00’de başlayacak. Kısıtlamalar pazar gününün tamamını kapsayıp pazartesi günü saat 05.00’te bitecek.

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

29 Mart'ta yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan şunları ifade etti;

Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller, nüfusumuzun % 80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05.00 olarak her gün devam edecektir.

İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede sokağa çıkma yasağının detayları belli oldu. Buna göre, 10-11 Nisan'da sokağa çıkma yasağı kırmızı illerde uygulanacak.

Daha önceki genelgelerle risk gruplarına göre düzenlenen hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları yeniden düzenlenerek, hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatlerinde tüm Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmasına devam edileceği belirtilen genelgede, şu bilgiler verildi:

"Hafta sonlarında, düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.