Kahramanmaraş'ta Güvenlik Korucuları Yemin Ederek Göreve Başladı

Afşin'deki törende yemin eden güvenlik korucuları, Türkiye'nin güçlü ulusal savunma politikası ve yerel güvenliğe olan katkılarıyla öne çıkıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2023 21:54

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, 2 haftalık eğitimlerini tamamlayan güvenlik korucuları, İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törenle yemin ederek göreve başladı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Afşin Kaymakamı Mehmet Naim Akgün, törende Türkiye'nin son zamanlarda önemli kararların alındığı bir ülke haline geldiğine dikkat çekti. Savunma pozisyonundan çıkılarak tamamen alan hakimiyeti ve kontrol üzerine odaklanıldığını belirten Akgün, Türkiye'nin uluslararası politikada ve jeopolitik dengelerde önemli bir güç unsuru haline geldiğini vurguladı. Bu başarının arkasında, milli İHA'lar ve SİHA'lar gibi ulusal yatırımların yanı sıra, uzun yıllara dayanan birikimin ve köklü unsurların olduğunu ifade etti.

Akgün, güvenlik korucularının ulusal görevlerinin yanı sıra yerel düzeyde de büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Onları tebrik eden Akgün, daha sonra yerli ve milli silahları yakından inceledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.