Kahramanmaraş'ta festival coşkusu başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Festivali açılış konuşması yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Eylül 2017 19:06
Kahramanmaraş'ta festival coşkusu başladı

Konuşmalarına festivale destek olan firmalara teşekkür ederek başlayan Başkan Erkoç; Kahramanmaraşlı dondurma üreticileri dünyanın dört bir yanında bu ürünü hizmete sunuyor. Bu Kahramanmaraşımızın ve ülkemizin tanıtımı için çok önemli bir durum. Geçmişten bu yana on binlerce insan istihdam ediyor ve insanlarımızın ekmek kaynağı oluyor. Bu kadar güçlü bir ürünü tüm dünyaya tanıtmak amacıyla bir farkındalık oluşturalım dedik. Dondurma firmalarımızın, sayın valimizin, belediye başkanlarımızın ve sayın cumhurbaşkanımızın ve milletvekillerimizin destekleri ile yaptığımız çalışma ile tanıtımımızın birinci aşamasını başlatmış bulunmaktayız. 14 gün önce Kardeş Şehrimiz Trabzon’da başladık. Tüm Türkiye’yi gezdi ve gezmeye devam edecek. Emeği geçen Kahramanmaraş’ın tüm markalarına teşekkür ediyorum.

kahramanmarasta-festival-coskusu-basladi1.jpg

kahramanmarasta-festival-coskusu-basladi2.jpg

Büyükşehir olarak sayın valimiz başkanlığında büyük bir adım atacağız. Firmalarımızın daha güçlü hale gelmesi için Gıda Organize sanayi çalışmaları yapıyoruz. On binlerce yeni insana iş kapısı olsun diye bunun bir okulunu da açıyoruz. Şu anda belki 15 bin civarında Kahramanmaraş dışında bu sektörde çalışan kardeşlerimiz var. Bizim dondurmamız bizler için gurur verici. Kahramanmaraşımızın daha çok tanınması için çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Kış turizmi için kayak merkezi yapıyoruz. Termal tesislerimizi daha güçlü hale getiriyoruz. Mesire alanları yapıyoruz, tarihi mekânlarımızı restore ediyoruz. Şehrimize gelen misafirlerimizin güzel vakitler geçirmeleri için çalışıyoruz. İş Bankası ile Ulu Cami arasını da restore edeceğiz. Kahramanmaraş’a gelen insanların güzel vakitler geçirdiği alanlar olacak. Otopark sorunlarını da tümüyle çözeceğiz. İnsanlarımız aileleriyle güzel zamanlar geçirecekler. Dondurma festivalimizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” dedi.  

 

kahramanmarasta-festival-coskusu-basladi3.jpg

kahramanmarasta-festival-coskusu-basladi4.jpg

kahramanmarasta-festival-coskusu-basladi5.jpg

kahramanmarasta-festival-coskusu-basladi7.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.