Kahramanmaraş'ta EXPO 2023'ün İlk Milli Gün Kutlaması Kore Cumhuriyeti Tarafından Yapılacak

Kahramanmaraş'ın Onikişubat Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen Uluslararası EXPO 2023'e ev sahipliği yapacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2023 18:54
Kahramanmaraş'ta EXPO 2023'ün İlk Milli Gün Kutlaması Kore Cumhuriyeti Tarafından Yapılacak

Katılımcı ülkeler arasında yer alan Kore Cumhuriyeti'nin yetkilileri, EXPO 2023 için Kahramanmaraş'a gelerek Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'i ziyaret etti.

EXPO 2023 süresince birçok ülkenin milli gün kutlamasına ev sahipliği yapacak etkinlikte, ilk milli gün kutlamasını 30 Ağustos'ta Kore Cumhuriyeti gerçekleştirecek.

Uluslararası EXPO 2023, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde gerçekleşecek ve şehre sosyal, kültürel ve ekonomik olarak önemli bir ivme kazandırmanın yanı sıra küresel düzeyde tanıtımına da büyük katkı sağlayacak.

Etkinliğin açılışına sayılı günler kala, uluslararası katılımcı ülkelerden gelen ziyaretler sürüyor.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen Uluslararası EXPO 2023'e katılan ülkelerden biri olan Kore Cumhuriyeti'nin yetkilileri, Kahramanmaraş'a gelerek Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'i ziyaret etti.

EXPO 2023'ün düzenleneceği Amfi Tiyatro'da milli günlerini kutlayacak olan Kore Cumhuriyeti temsilcileri, 30 Ağustos'ta EXPO 2023 Sergi Alanı'nda bir etkinlik düzenleyeceklerini duyurdular.

f3p-n-hwuael1im.jpg

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Kee-Houng PARK, ziyaret sırasında 6 Şubat depreminin etkilerinden duyduğu üzüntüyü dile getirirken, depremzedelere yönelik etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti.

Kore kültürünü Kahramanmaraş'a taşıyacak olan etkinlikle ilgili detayları paylaşan PARK, tüm Kahramanmaraş halkını ve EXPO 2023 ziyaretçilerini 30 Ağustos'ta düzenlenecek etkinliğe davet etti.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise Kore Cumhuriyeti'nin EXPO 2023'e katılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Kore ile Türkiye arasında tarihsel bir bağ olduğunu ve iki ülkenin halklarının birbirini sevdiğini vurgulayan Mahçiçek, EXPO 2023'ün ilk milli gün kutlamasının Kore Cumhuriyeti tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti. EXPO 2023'ün Kahramanmaraş için büyük bir fırsat olduğunu belirten Mahçiçek, Kore Cumhuriyeti temsilcilerine teşekkürlerini iletti.

Ziyaretin sonunda Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal rehberliğinde EXPO 2023 alanını gezdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.