“Kahramanmaraş’ta Cumhur İttifakı karşılık buldu”

Büro Memur-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Halil Küçükdevlet, “Kentsel dönüşüm projeleri ile şehrin görünümünü, sosyal projeler ile güzelliğini, kültürel projeler ile tarihini, turizm projeleri ile çehresini güzelleştirmemiz gerekiyor” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:51
“Kahramanmaraş’ta Cumhur İttifakı karşılık buldu”

Cumhur İttifakına yönelik değerlendirmelerde bulunan Küçükdevlet; “Cumhur İttifakı sonucu şu anda ülkemiz açısından çok iyi oldu. Aynı zamanda Kahramanmaraş’ta da karşılığını buldu. Genel anlamda ülkemizde karşılığını buldu. Seçim sonucuna göre doğudaki oy oranlarının artması da ittifakın karşılığı olduğunu gösterdi. Sadece güneyde birkaç ilde Cumhur İttifakı sıkıntı yaşadı. Orada da gereken değerlendirmeler yapılacaktır. Kahramanmaraş genelinde bakarsak ittifakın ciddi bir karşılığı oldu. Türkiye genelindeki cumhur ittifakı oy oranlarını korudu. Belediye hizmetleri gerçekten zor bir iş. Belediyelerimiz açısından Kahramanmaraş genelinde hiçbir sorun olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HERKES GÜCÜNÜ ORTAYA KOYMALI

Bütün Belediyelerin gücü yettiği kadar fedakârlık yaptığı taktirde Kahramanmaraş’ın vizyonuna vizyon katacağını belirten Küçükdevlet; “Hayrettin Güngör Bey’in Belediyecilik konusunda uzman olduğundan hiç şüphemiz yoktur. Uzmanlık alanlarını Kahramanmaraş için harcayacağına inanıyorum. Kahramanmaraş’ta vizyon katacaktır. 5 yıllık süreçte Kahramanmaraş için teknik ve sosyal alanlarda üstüne katacağı kanaatindeyim. Özellikle Kongre Merkezi projesi bizi gerçekten mutlu etti ve değer katacak bir proje olarak görüyorum. Kongre merkezinde hem sanatsal hem de kültürel faaliyetler yapılacak. Halkın en büyük beklentilerinden bire tanesi trafik sorunu. Yaşam standartlarımız son zamanlarda oldukça yüksek seviyelere ulaştı. Buna karşılık her evde araba var ve insanlarımız her yere kendi özel araçları ile gidiyor. Kahramanmaraş’ta da ciddi anlamda bir trafik sorunu söz konusu. Belediyelerimizin bu konulara el atıp çözüm üretecekleri kanaatindeyim. Hem görsel açıdan, hem de trafiği rahatlatacak çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kahramanmaraş; Kentsel dönüşüm, ulaşım, altyapı, sosyal ve kültürel projeler bekliyor. İlçe Belediye Başkanlarımız da içinde olmak üzere herkes gücü kadar bir şey katarsa Kahramanmaraş vizyon üstüne vizyon kazanacaktır” dedi.

KAHRAMANMARAŞ BÖLGENİN EN GÜZELLERİNDEN

Kahramanmaraş’ın bölgede en güzel illerden olduğunu belirten Halil Küçükdevlet açıklamasına şu şekilde devam etti; “Kahramanmaraş, bölgesinde şehir anlamında en güzel illerden bir tanesi. Havası suyu, toprağı güzel olan bir ilimiz. Kahramanmaraş’ta gelecek olan bütün turistlerin burada vakit geçirmesini sağlayacak olan belediyelerimizdir. Kentsel dönüşüm projeleri ile şehrin görünümünü, sosyal projeler ile güzelliğini, kültürel projeler ile tarihini, turizm projeleri ile çehresini güzelleştirmemiz gerekiyor. Bu projeler ne kadar hızlanırsa Kahramanmaraş’ımızın ekonomi durumu da o kadar iyi olur. Şehrin kalkınması kültüre ve sanata bağlı. Germenicia antik kenti bir an önce tamamı turizme açılmalı. Kahramanmaraş’a yıllık yabancı turist girdi sayısı bir milyonu aşmalı. Şehre ne kadar girişi artırabilirsek, bu şehir o kadar gelişecek. Kayak merkezine turist yığılması oldu. Bu girdi esnafımıza katkı demektir. Turizm açısından değerlerimizi tamamen gün yüzüne çıkardığımızda memleketimiz için bulunmaz değerler elde edeceğiz. Kahramanmaraş’ımızın turizm anlamında gelişimini belediyelerimizden ciddi anlamda talep ediyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.