Kahramanmaraş’ta çoban Hüseyin Yıldız 60 yıldır sürüsünün izinde!

Kahramanmaraş'ın Abbaslar Mahallesi'nde yaşayan 78 yaşındaki çoban Hüseyin Yıldız, 60 yıldır sürüsünün izinde ömrünü adıyor. Yıldız'ın çobanlık tutkusu ve sevgisi, çevresinde takdirle karşılanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2024 15:55

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, Abbaslar Mahallesi'nde yaşayan 78 yaşındaki Hüseyin Yıldız, 60 yıldır sürüsünün izinde geçen hayatına adanmış bir yaşam sürüyor. "Bir Çobanın Güncesi" programında da yer alan Yıldız, ilerlemiş yaşına rağmen ata mesleği olan çobanlığı sürdürmekten gurur duyuyor.

Yıldız, dedesi ve babasının aynı meslekte hayatını kaybettiğini belirterek, "Ben de bu sürünün içinde yaşamımı tamamlayacağım" diyerek çobanlık geleneğini sürdürmekte kararlı olduğunu ifade ediyor. Zorlu koşullara rağmen Kahramanmaraş'ın meralarında sürüsünü otlatan Yıldız, 5 çocuğunu da aynı geleneği sürdürmeleri için eğittiğini vurguluyor.

Abbaslar kırsalındaki Koç Dağı eteklerinde sürüsünü otlatan Hüseyin Yıldız'ın en büyük destekçisi eşi Fatma Yıldız. Yüksek meralara gidemeyen Yıldız, köyün meralarında koyunlarını otlatıyor ve hobisi olan kaval çalarak onlara müzik dinletisi sunuyor.

Yıldız, "Bu koyunlar benim yaşam kaynağım, onlar nerede ben de oradayım" diyerek sürüsüne olan bağlılığını ortaya koyuyor. Eşi Fatma Yıldız da sürülerinin ailelerinin tek geçim kaynağı olduğunu belirterek, koyun sütünden peynir ürettiklerini ve aynı zamanda kurbanlık koyun yetiştirdiklerini dile getiriyor.

Hüseyin Yıldız'ın çobanlık tutkusu ve sürüsüne olan sevgisi, çevresindeki insanlar tarafından takdirle karşılanıyor ve yaşamının sonuna kadar bu geleneği sürdüreceğini söylüyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.