Kahramanmaraş’ta Çiftçiler İçin Genel Tarım Sayımı Başladı

Yayınlanma:
Kahramanmaraş’ta Çiftçiler İçin Genel Tarım Sayımı Başladı
Editör

TÜİK ve Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Genel Tarım Sayımı, Kahramanmaraş’ta tüm ilçelerde kurulan sayım bürolarında devam ediyor. Çiftçiler e-Devlet üzerinden de başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Genel Tarım Sayımı çalışmaları Kahramanmaraş’ta hızla devam ediyor. Bitkisel ve hayvansal üretim yapan tüm tarımsal işletmelerin yer aldığı sayımda, çiftçilere 31 Aralık 2025 tarihine kadar soru formları uygulanacak.

Kent genelinde çiftçilerin kolay erişim sağlayabilmesi için 11 sayım bürosu oluşturuldu. Andırın, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Elbistan, Göksun, Nurhak, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde Tarım ve Orman Müdürlüklerinde; Ekinözü’nde Kaymakamlık binasında, Afşin’de ise Ziraat Odasında kurulan bürolar çiftçilere hizmet veriyor. Süreç, il ve ilçe sayım komiteleri aracılığıyla koordine ediliyor.

Çiftçiler ayrıca e-Devlet üzerinden sayım formuna erişebiliyor. TÜİK’in kurumsal hattı ALO 124 üzerinden de bilgi alınabiliyor.

Sayımda beyan edilen bilgiler, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), traktör ve biçerdöver tescilleri, nüfus ve kadastro kayıtlarıyla karşılaştırılarak analiz edilecek. Elde edilen veriler yalnızca istatistiki amaçlarla kullanılacak, herhangi bir idari ya da mali yükümlülük doğurmayacak.

Alan çalışmasının yıl sonuna kadar tamamlanması, temel sonuçların ise 2026’nın ikinci yarısında kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.