Kahramanmaraş'ta bayram hazırlıkları: Kapalı Çarşı'da canlılık!

Kahramanmaraş'ta Ramazan Bayramı öncesi Kapalı Çarşı canlanıyor. Ev hanımları özel tatlılar hazırlarken, alışveriş yoğunluğu artıyor. Bayram coşkusu çarşıları dolduruyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Nisan 2024 15:37
Kahramanmaraş'ta bayram hazırlıkları: Kapalı Çarşı'da canlılık!

Ramazan Bayramı'na az bir zaman kala tarihi Kahramanmaraş Kapalı Çarşı'da hareketlilik artıyor ve ev hanımları da bayram tatlılarını üretmeye başladı. 6 Şubat depremlerinde zarar gören ve tamir edilerek hizmete açılan 500 yıllık Tarihi Kapalı Çarşı, bayramın heyecanını yaşamaya başladı. Bölgenin tek ayakta kalan çarşısında gün boyu yoğunluk hakim.

Kahramanmaraş’a özgü geleneksel tatlılar, ev hanımları tarafından titizlikle hazırlanmaya başlandı, bayram için özel bir hazırlık süreci yaşanıyor. Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Tarihi Kapalı Çarşı yıllardır halkın ihtiyaçlarını karşılıyor. Türkiye'nin en büyük çarşılarından biri olan 500 yıllık Kapalı Çarşı'da, Ramazan Bayramı öncesi alışveriş hareketliliği artıyor. Bayramlık ikramlardan giyime, yöresel ürünlerden süs eşyalarına, takılardan bakır eşyalara kadar birçok ürünün satıldığı çarşılarda canlılık gözleniyor. Vatandaşlar, bayram coşkusunu yaşamak için çarşılara akın ederken, ev hanımları da lezzetli bayram tatlıları hazırlamak için çabalarını sürdürüyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.