Kahramanmaraş'ta bayrak sevgisine Türk Bayraklı ödül

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesinde jandarma karakolu önünde bulunan ve rüzgarın etkisiyle katlanan Türk Bayrağı’nı düzenleyen sonra öpen çocukların bayrak hassasiyetine karşılık gecikmedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2021 14:07
Kahramanmaraş'ta bayrak sevgisine Türk Bayraklı ödül

Jandarma karakolunun güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerin medyada yer almasının ardından Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Dursun Nar, ocak öğrencileri Furkan Karataş (14) ile Mustafa Saltukbuğrahan Karaca’yı (14) ikametlerinde ziyaret ederek, Türk Bayrağı ve eğitim seti hediyesinde bulundu.
Ziyaret sırasında konuşan Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Dursun Nar, “Başbuğumuzun da söylediği gibi hepiniz birer Türk Bayrağısınız. Bu bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin. Tüm Türkiye’ye manevi bir duygu yaşattınız, Allah sizlerden razı olsun. Ülkü Ocakları bünyesinde de her zaman sizin gibi imanlı, ahlaklı, vatanını, milletini devletini, bayrağını seven gençlere ihtiyacımız var. Bizler ülkü ocakları olarak öyle bir nesiliz ki, bırakın bayrağa zarar verilmesi, rüzgarla katlanan bayrağa bile rıza gösteremeyiz. Gençlerimize ve ailelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Çocuklarının Türk Barağı hassasiyetiyle gurur duyduklarını dile getiren Mustafa Saltukbuğrahan Karaca’nın babası Mehmet Karaca ile Furkan Karataş’ın babası Ali Karataş, görüntüleri izleyince çok mutlu olduklarını söylediler.
İkametleri dev Türk Bayraklarıyla donatılan Furkan Karataş ile Mustafa Saltukbuğrahan Karaca ise, “Türkoğlu Ülkü Ocaklarında LGS kursu görüyoruz. Çıkış saatimizle birlikte yolda yürürken rüzgarın etkisiyle bayrağımızın katlandığını gördük. Bayrağımızı öyle bırakıp gitmek istemedik, içimize dokundu. Bayrağımızı olması gereken hale getirip, öptük. Biz büyüklerimizden böyle gördük” diye konuştular.

KAYNAK: Sha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.