Kahramanmaraş'ta Asrın Felaketinin Şehirlere Olan Etkisi ve Çözüm Önerileri Konuşulacak

Kahramanmaraş'ta düzenlenecek kongre, 6 Şubat depremlerinin ardından şehrin durumunu değerlendirecek, çözüm önerileri sunacak uzmanları bir araya getirecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2024 12:22
Kahramanmaraş'ta Asrın Felaketinin Şehirlere Olan Etkisi ve Çözüm Önerileri Konuşulacak

Asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti ve Kahramanmaraş, bu zorlu süreçten çıkış stratejileri arayarak kalkınma çabalarına hız kazandırmaya çalışıyor. Bu bağlamda, Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi iş birliğiyle, depremin etkilerini ve çözüm önerilerini tartışmak amacıyla 26-27 Ocak tarihlerinde "1. Yılında Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Boyutu, Şehirlere Olan Etkisi ve Çözüm Önerileri Kongresi" düzenlenecek.

26 Ocak Cuma günü saat 10.00'da KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayacak kongre, alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşecek. Program, çevre sorunları, gıda güvenliği, tarım, coğrafi bilgi sistemleri, uzaktan algılama teknikleri, ulaşım, turizm, sağlık yönetimi, sosyal hizmetler, acil durum ve afet yönetimi, kent hafızası, sosyoloji ve psikoloji gibi birçok konuyu kapsayacak. Kongre, 27 Ocak Cumartesi günü saat 10.00'da Şairler Tepesi'nde düzenlenecek programlarla tamamlanacak.

Bu kongre, şehrin geçirdiği felaketi değerlendirmek, çözüm yollarını bulmak ve birlikte hareket etmek adına önemli bir platform sağlayacaktır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.