Kahramanmaraş'ta aşılama başladı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde (Tıp Fakültesi Hastanesi) COVİD-19 aşısı yapılmaya başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ocak 2021 19:51
Kahramanmaraş'ta aşılama başladı

30-31 Aralık tarihlerinde iki parça halinde Türkiye’ye gelen 3 milyon doz aşının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından güvenlik testleri tamamlanarak acil kullanım onayı verilmesiyle birlikte ülke genelinde aşılama faaliyetleri başlatılırken, aşılama için gerekli altyapıyı haftalar öncesinden hazırlayan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine aşıların ulaşmasıyla aşılama süreci ivedilikle başlatıldı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun belirlediği program ve talimatlar doğrultusunda öncelikli olarak sağlık çalışanlarının aşılanmaya başlandığını belirten KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “Üniversite hastanemiz COVİD-19’la mücadele sürecinde hem teşhis ve tedavi hem de sağlık personelinin eğitimi süreçlerinde aktif olarak görev aldı. Aşılama için de gerekli fiziki altyapı ve insan kaynağı hazırlığını haftalar öncesinden yaparak aşıların hastanemize ulaşmasıyla birlikte ivedilikle aşılama sürecini başlattık.” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığının belirlediği risk grubu öncelik sırasına göre aşılamalara başladıklarını ifade eden Rektör Can, “Şu an COVİD Aşı Polikliniğimizde 6 noktada aşılamaya başladık. İhtiyaç halinde bu noktaların sayısını arttıracağız. Öncelikli olarak sağlık çalışanlarımız Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevularını alarak, karekod sistemiyle kendilerine tahsis edilen aşıyı oluyorlar. Biz de hasta ve aşı bilgilerini Sağlık Bakanlığıyla paylaşıyoruz.” dedi.

Aşılamanın ilk gününde hastane personelinin yaklaşık yüzde 20’sinin aşılandığını söyleyen Rektör Can, “Sağlık çalışanlarının aşılanmasının ardından Sağlık Bakanlığımızın belirlediği risk gruplarına aşılamalar devam edecek.” şeklinde konuştu.

“Aşılamayla birlikte inşallah önümüzdeki dönemde vaka sayıları aşağılara inecektir.” diyen Rektör Can, “COVİD-19’la mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Aşılama sürecini de yine sağlık çalışanlarımızın özveri ve çabasıyla başarıyla yürüteceğimizi inanıyorum. Aşıdan sonra da Sağlık Bakanlığımızın talimatlarına, maske, mesafe ve hijyen kuralına riayet etmeye devam edelim. Bu süreci hep birlikte atlatacağız.” ifadelerini kullandı.

KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ökkeş Bilal de aşılama sürecine ilişkin bilgi verdi.

Tıp Fakültesi Hastanesinde her kademede çalışan personelin aşılama kapsamında olduğunu ifade eden Bilal, “MHRS üzerinden randevularını alan personelin ilk aşılarının yapılmasının ardından 28 gün sonra ikinci doz aşıları yapılacak. Şu an aşılama süreci aksamadan devam ediyor.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.