Kahramanmaraş’ta amatör karıştı

Kahramanmaraş Amatör Futbolu son günlerde sancılı dönemler yaşıyor. Amatör Küme’nin gecen yıl birleşmesi ile birlikte bu yıl 3 grupta oynanan 1. Amatör küme’de çifte standart uygulaması baş gösteriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2022 19:51
Kahramanmaraş’ta amatör karıştı

Kahramanmaraş Yerel Amatör Futbolu Pandemi çıkış ile belini bir türlü doğrultamazken kulüpler isyan bayrağını çekmeye başladı. Daha önce u18 Liginde ASKF Yönetim kurulu üyesinin ilk olarak ligden çekilerek havlu atarken diğer takımlar ise çeşitli sitemlere neden olmaya başladı. Bazı kulüpleri ise uygulamaya kızarak sosyal medyadan veryansın etmeye başladı. 1-2 sezon sonrası Dört gözle beklenen Kahramanmaraş Amatöründe Heyecanlı bekleyiş kabusa dönüşmeye başlandı. Futbol Sahalarında ilginç olayların yaşandığı Yerel Amatör’de başta Covid-19 Tedbirleri Amatörün belini bükerken yeşil sahalarda Kavgalar ve şiddetinde önü kesilemez oldu.

AMATÖRE ÇİFTE STANDART İDDİASI

2021-2022 sezonu Kahramanmaraş 1. Amatör Lig'de 10 takımlı A ve C grubunda 9. hafta maçları 9 Ocak 2021 pazar günü oynanmasının ardından B Grubunda maç fazlalığı ile hafta arasına alınmasına rağmen işibilmeksizin B Grubu yine mağdur bırakıldı. Ligin İlk yarısı sona ermesi gereken 1. Amatör Lig A Grubu ve C Grubu maçlarına 1 hafta ara verildi. B Grubunda ise lige devam denildi. 1. Amatör Lig A Grubu ve C Grubu maçları 23 ocak pazar günü oynanacak. Ayrıca Okulların ara tatilinden dolayı U18 ligi müsabakalarının hafta içi de oynatılması kararlaştırıldı. Daha önce birkaç kulüp ise ligimizi süper lig zanneden Kahramanmaraş ASKF tertip komitesine isyan etmişti. Şimdi ara verilmeden devam edeceği söz konusu oldu.

“KOMİTE KAFASINA GÖRE İŞ YAPIYOR”

Komite daha önce bilinçsiz bir şekilde amatörün ne zorlukla sahaya çıktığını bilmeyerek 1. Amatör Küme B Liginde bulunan Kulüplerimizin müsabakaları hafta içi 29-30 Aralık 2021 tarihlerinde oynatılmasına karar alımı ve o günden bu güne Futbol sahaları Polis ve çevik kuvvetlerle dolmaya başladı. Maalesef Kahramanmaraş’ta Amatör maçlar her hafta ya yarıda kalıyor yada çeşitli olaylar doğurmaya başlıyor. İşin üst kuruluşları ise sadece olaya baka kalıyor. Kızılseki Gençlikspor Kulübü ve Kahramanşehir spor Kulübüne 3 puan silme cezası gelirken Türkoğlu Gençlerbirliği spor Kulübüne bu ceza uygulanmadı.

“HER HAFTA AMATÖRÜN SAHİPSİZLİĞİ GÜNDEME GELİYOR”

Ligin ilk haftasında bilinçsizce Federasyon tarafından uyarısız bir şekilde maça çıkan takımların Aşı kart zorunluluğu ve liste krizi yaşanırken ilerleyen haftalarda da farklı farklı sorunlar yeşil sahalara yansımıştı. Geçtiğimiz haftalarda Amatör Futbolda Test vakalarının yaşandığını dile getirmiştik. Bu Hafta ise Şiddet ve kınama olayları ile amatörün belini büktü. Kahramanmaraş Yerel Amatöründe Bu hafta 1 maç Hakeme yapılan saldırıdan dolayı maçın tatil edilmesi söz konusu olurken diğer yandan ise 15-0’lık maçın tatil edilmesi gündeme düştü. Geçen yıl oynanmayan ve Daha önceki yıl Düşme yerine her takımı 1. Amatöre çıkarma düşüncesi bu sezon Amatör futbolu çıkılmaz bir yola soktu. Her hafta farklı olayların yaşandığı Amatör futbolda bu hafta 2 maç yarıda kalıp tatil edildi. Sahalara polis girdi. Bu hafta ise maçlar başlanmadan yapılan uygulamaya isyan geldi. Olayların şiddete dönmesi ile Amatör futbolu sırtından hançerledi.

3 PUAN SİLİNDİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Kahramanmaraş Yerel Amatör Liglerde mücadele eden Dulkadiroğlu 1337 Spor Kulübü Başkanı Mehmet Demir, yaşanan olayı gündeme getirdi. Hükmen Mağlubiyetin yanı sıra puan silinmenin sahipsizliğinden yakınan Mehmet Demir Paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Kahramanşehirspor sahipsiz değildir. Kahramanmaraş ASKF ve Kahramanmaraş TFF il temsilciliği tarafından alınmış kararların ikisinin de örnekte olduğu gibi Kahramanşehir spor kulübünün 3 puanı silinirken Türkoğlu Gençlerbirliginin puanı neden silinmiyor Kahramanşehir kulübü sahipsiz mi bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Bütün takımlar eşit sözde ama kararlarda neden eşit değiller takdir spor kamuoyunun takdirinde bu konuda açıklama bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.