Kahramanmaraş’ta Acılarını Yüreğine Gömüp İhtiyaç Sahiplerinin Yardımına Koşuyor

Kahramanmaraş'ta depremde acılarını gömüp ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Mustafa Özdemir ve eşi Melike, yardımlarıyla yaraları sarmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2024 11:24

Acılarını içine gömen ve ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan bir kahraman var: Mustafa Özdemir. Kahramanmaraş merkezli depremde, enkaz altında 22 saat sonra kurtarılan Mustafa Özdemir, eşi Melike ile birlikte depremzedelere yardım götürerek yaraları sarmaya çalışıyor.

Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi'nde yaşayan Mustafa (52) ve Melike Özdemir (44) çiftinin 4 katlı aile apartmanı, 6 Şubat'taki depremlerde yıkıldı. Bu felaketin ardından enkaz altında kalan annesi ve 2 çocuğunu kaybeden Mustafa Özdemir ile eşi Melike ve 22 yaşındaki oğulları Furkan Asım Özdemir yaralandı.

Mustafa Özdemir, eşini kurtardıktan sonra buldukları kısıtlı yiyecekleri tüketerek ve çakmakla ısınmaya çalışarak zorlu bir süreçten geçti. Büyük oğulları Ensar Özdemir ve yakınlarının çabalarıyla önce Furkan Asım, depremden 22 saat sonra da Özdemir çifti enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Mustafa Özdemir, yaşadığı acıları yüreğine gömüp eşini yanına alarak depremzedelerin yardımına koştu. Kendisi gibi acılar yaşamış insanlara yardım etmek için harekete geçti. Görev yaptığı yurttaki öğrencilere ve kendi aracıyla kırsal bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine eşi Melike ile yardım ulaştırdı. Bu özverili çalışma ile yaşadıkları acı dolu günleri unutmaya çalışıyorlar.

Mustafa Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden sonra arama kurtarma çalışmalarına katılarak 3 kişinin hayatını kurtardığını belirtti. Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nda yöneticilik yaptığını ve yurtta hasar olmadığını söyleyen Özdemir, yurtlarını depremzedelere açarak yardım çalışmalarını organize etti.

Özdemir, eşi Melike ile birlikte yardım malzemelerini arabalarına doldurup kırsal köylere giderek ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdıklarını anlattı. Acılarını unutmak için bu yardım çalışmalarına katıldıklarını ve insanlara yardım ederek mutlu olduklarını ifade etti.

Bir yıl geçmesine rağmen acıların hala unutulmadığını belirten Mustafa Özdemir, kaybettikleri insanları asla unutamadıklarını ve evlerine dahi alışamadıklarını dile getirdi. Ancak, eşiyle birlikte yardım çalışmalarına katılarak acılarını bir nebze olsun aşmaya çalıştıklarını söyledi.

Mustafa Özdemir, eşi Melike ile birlikte yardım çalışmalarını bir görev olarak gördüklerini ve birilerinin problemini çözdüklerinde mutlu olduklarını vurgulayarak, yaşadıkları zorlu süreçte insanlara yardım etmekten ve ihtiyaç sahiplerine el uzatmaktan aldıkları huzuru paylaştı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.