Kahramanmaraş'ta 84 Günde Depremde Yıkılan Okulun Yerine Yeni Okul Açıldı!

Kahramanmaraş'ta deprem sonrası yıkılan okul, hayırsever iş insanı tarafından 84 günde 12 derslikli yeni okula dönüştürüldü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2023 18:33

Kahramanmaraş'ta bir okulun deprem sonrası yıkılması üzerine hayırsever iş insanı Mustafa Narlı tarafından sadece 84 günde inşa edilen 12 derslikli yeni okulun açılışı törenle gerçekleştirildi. Bu okul, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta depremzedeler için önemli bir kazanım olarak kabul ediliyor.

Vali Mükerrem Ünlüer törende yaptığı konuşmada, depremin şehirde ciddi olumsuz etkilere neden olduğunu ve birçok okulun hasar gördüğünü belirtti. Ancak devletin ve hayırseverlerin desteğiyle bu zor zamanların üstesinden gelmeye başladıklarını vurguladı. Vali Ünlüer, açılışı yapılan ilkokulun da deprem sonrası yıkılan okullardan biri olduğunu ve bu projenin, devletin ve iş insanı Mustafa Narlı'nın işbirliği sayesinde kısa sürede tamamlandığını ifade etti. Ayrıca, okulun isminin merhum Hacı Mehmet Narlı'ya verildiğini paylaştı.

kahramanmarasta-hizli-insaat-12-derslikli-okul-kisa-surede-tamamlandi.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman da, okulun temelinin haziran ayında atıldığını ve 84 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açılmasının büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdi. Kahraman, deprem sonrası birçok okulun yıkıldığını ve iş insanlarıyla işbirliği yaparak bu okulların yeniden inşa edildiğini belirtti. Ayrıca, daha fazla okulun yapılması hedeflerinin devam ettiğini söyledi.

Hayırsever iş insanı Mustafa Narlı ise doğup büyüdüğü mahallesindeki ilk okulun depremde yıkılmasının ardından, bu okulun yeniden inşasıyla mahalleye bir borçlarını ödemiş olduklarını belirtti.

Açılış törenine Kahramanmaraş milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve diğer ilgililer de katıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.