Kahramanmaraş'ta 38 Engelli ve Alzheimer hastası için hayat kurtaran hediye

Kahramanmaraş'ta, 38 engelli ve Alzheimer hastasına izleme cihazı verilerek kaybolma riski azaltıldı. Engelli bireylerin konumları anlık olarak takip edilebilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2024 14:12
Kahramanmaraş'ta 38 Engelli ve Alzheimer hastası için hayat kurtaran hediye

Kahramanmaraş'ta, ihtiyaç sahibi 38 özel eğitim alan engelli ve Alzheimer hastası için kaybolma riskini azaltmak amacıyla izleme cihazı dağıtıldı.

"Sevgi İzi Projesi" adı altında Türkoğlu Kaymakamlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından hayata geçirilen bu proje, kaybolma riski taşıyan engelli bireyler ve Alzheimer hastalarının konumlarının hızlı bir şekilde tespit edilmesini sağlıyor.

Kaymakamlık tarafından oluşturulan özel bir ekip, saha çalışmaları yaparak ihtiyaç sahibi olan ve yakınlarının onayı alınmış olan 38 kişiye izleme cihazı hediye etti.

Kaymakam Mustafa Nevzat Mercan, engelli bireylerin kaybolması durumunda mağduriyet yaşanmadan bulunup ailelerine teslim edilmesini hedeflediklerini belirtti. Mercan ayrıca, Türkoğlu ilçesinin geçmişte yaşanan depremlerden etkilenen bir bölge olduğunu ve bu projeyi, geçmişte yaşanan trajik olaylardan ders çıkararak hazırladıklarını ifade etti.

Proje kapsamında izleme cihazı alan ailelerin ilgisinin memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Mercan, "Bu cihazlar sayesinde aileler, engelli bireylerinin konumunu anlık olarak takip edebilecekler ve daha güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlayacaklar" dedi.

Bir anne olan Zeynep Özdemir, engelli kızlarının uzaklaştığı zaman endişelendiğini ancak artık onları telefonundan takip edebileceğini belirtti. Özdemir, bu sayede kaybolma durumunda daha hızlı bir şekilde bulunabileceklerini dile getirdi ve projeden dolayı teşekkür etti.

Alzheimer hastası babasının sık sık kaybolduğunu ifade eden Safiye Taşkıran, bu durumu jandarmaya bildirdiklerini söyledi.

Gülendam Harman ise engelli oğlunun sık sık kaybolduğunu ancak artık izleme cihazı sayesinde daha rahat edeceklerini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.