Kahramanmaraş'ta 265 Binanın Yıkımı İçin İhale!

Kahramanmaraş'ta 265 ağır hasarlı bina için yıkım ihalesi! Güvenli bir şehir için önemli bir adım atılıyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Eylül 2023 16:02
Kahramanmaraş'ta 265 Binanın Yıkımı İçin İhale!

Kahramanmaraş'ta depremin 7. ayında ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları hız kazanıyor. Bu çalışmalar kapsamında Onikişubat ilçesine bağlı çeşitli mahallelerde yer alan 265 bina daha tarihe karışacak. İşte detaylar:

YIKIM İHALESİ KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ TARAFINDAN YAPILDI

Kahramanmaraş Valiliği, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları için ihaleye çıktı. Kahramanmaraş Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılan ihale, Onikişubat ilçesine bağlı birçok bölgede bulunan 265 binanın yıkımını içeriyor.

kahramanmarasta-265-binanin-yikimi-icin-ihale-basladi-bilinmesi-gerekenler.jpg

HANGİ MAHALLELERDE YIKIM GERÇEKLEŞECEK?

Yıkım ihalesi, Marif, Süyemnaşah, Üngüt, Yirmiikigün, Akif İnan, Haydarbey, Necip Fazıl, Piri Reis, Şehit Abdullah Çavuş, Tekerel, Vadi, Cumhuriyet, Gedemen, 5 Nisan, Ağcalı, Binevler, Boğaziçi, İstiklal ve Mimarsinan Mahallelerini kapsayan toplam 643 bin metrekare alanı kaplayan binaları içeriyor.

İHALE ŞARTLARI

İhaleye katılmaya hak kazanan firmalardan yıkım işlemini 120 gün içerisinde tamamlamaları isteniyor. Bu süreçte, ağır hasarlı binaların güvenli bir şekilde yıkılması ve çevre düzenlemelerinin yapılması önem taşıyor.

Kahramanmaraş'ta bu yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla, depremin oluşturduğu risklerin azaltılması ve yeni güvenli yapıların inşa edilmesi için önemli bir adım atılmış olacak.

Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı binalar ilan metnine Valiliğin sitesinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.