Kahramanmaraş’ta 15. Bertiz Baydemirli Kısa Şalvar Güreş Festivali Heyecanı

Yayınlanma:
Kahramanmaraş’ta 15. Bertiz Baydemirli Kısa Şalvar Güreş Festivali Heyecanı
Editör

Kahramanmaraş’ta 15. Bertiz Baydemirli Geleneksel Kısa Şalvar Güreş Festivali, 11 Ekim Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. Vatandaşlar için saat 08.00’de ulaşım araçları kaldırılacak.

Kahramanmaraş’ta ata sporu güreşin yaşatılması amacıyla düzenlenen Bertiz Baydemirli Geleneksel Kısa Şalvar Güreş Festivali, bu yıl 15’inci kez güreşseverleri buluşturacak. 11 Ekim Pazar günü Baydemirli Mahallesi’nde gerçekleştirilecek festivalde pehlivanlar er meydanında mücadele edecek. Vatandaşlar için ücretsiz ulaşım imkânı da sağlanacak.

Dulkadiroğlu Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu iş birliğinde düzenlenen 15. Bertiz Baydemirli Geleneksel Kısa Şalvar Güreş Festivali, 11 Ekim 2026 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak.

Bertiz’in köklü kültürel mirasını yaşatmayı amaçlayan festivalde pehlivanlar, dereceye girebilmek için er meydanında ter dökecek. Geleneksel güreş heyecanının yaşanacağı organizasyonun, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını da pekiştirmesi hedefleniyor.2.jpeg

Başkan Akpınar’dan Davet

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, festivalin bölgenin kültürel değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak açısından önemli olduğunu belirterek tüm Kahramanmaraşlıları etkinliğe davet etti.

Bertiz’in gelenekleri ve misafirperverliğiyle şehrin önemli kültürel değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Akpınar, güreşin cesaret, mertlik, kardeşlik ve centilmenliği temsil ettiğini ifade etti.

Festivalin yalnızca bir spor organizasyonu olmadığını kaydeden Akpınar, geçmişten gelen güreş geleneğini yaşatarak gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını belirtti. Akpınar, tüm hemşehrilerini 11 Ekim Pazar günü Baydemirli Mahallesi’ndeki er meydanına davet etti.

Güreş Alanına Ulaşım İçin Araç Kaldırılacak

Festivale katılmak isteyen vatandaşlar için Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından ulaşım imkânı da sunulacak.

11 Ekim Pazar günü saat 08.00’de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önünden hareket edecek araçlar; Ulu Camii, Haydarlı, Sütçü İmam Kavşağı ve Yedikuyular Yolu güzergâhını takip ederek Baydemirli Mahallesi’ndeki güreş alanına ulaşacak.

Dulkadiroğlu Belediyesi, geleneksel güreş heyecanına ortak olmak isteyen tüm vatandaşları festivale davet etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.