Kahramanmaraş'ta 1138 çiftçiye 57,7 milyon TL hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ''Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'' ve ''Uzman Eller Projesi'' ile destek almaya hak kazanan üreticilerimize, Kahramanmaraş...

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ağustos 2022 18:19
Kahramanmaraş'ta 1138 çiftçiye 57,7 milyon TL hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ''Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'' ve ''Uzman Eller Projesi'' ile destek almaya hak kazanan üreticilerimize, Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde makine ekipman hibesi dağıtım töreni düzenlendi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçilerimiz tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, sulanabilir alanların basınçlı sulamaya açılması, verimin artırılması, su israfının önüne geçilmesi ve eğitimli iş gücünü üretime yönlendirilmesi amacıyla proje kapsamında; 778 çiftçimize makine ekipman hibesi, 29 çiftçimize altyapı projesi hibesi, 8 yatırımcımıza ekonomik yatırım projesi hibesi, 287 çiftçimizin bireysel sulama sistemi alımı hibesi ve 36 çiftçimizin uzman eller kırsalda projesi kapsamında alacağı malzemelere olmak üzere toplam 1.138 çiftçimize 57,7 milyon TL hibe desteği verildiğini söyledi.

3h0c8906.jpg

Milletvekili Ahmet Özdemir, devletimizin kırsal kalkınmaya verdiği öneme değinerek, makine ekipman, altyapı ve ekonomik yatırımlar hibe desteğinin üreticilerimize hayırlı olması dileğinde bulundu.

Vali Coşkun ise “Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi ve Milletvekillerimizin destekleri ile çiftçilerimize ve üreticilerimize sağlanan hibe desteği sayesinde ilimizde üretim hacminin ve verimliliğin artması bekleniyor. Bu desteğin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Hibe desteği alan üreticilerimiz ise, kendilerine sağlanan ekipman ve hibe desteği için emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Tören, Vali Coşkun, Milletvekili Ahmet Özdemir ve protokol üyeleri tarafından üreticilerimize hibe destek çeklerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.