Kahramanmaraşspor Onursal Başkanı'ndan çarpıcı açıklamalar! Oynadığımız stat bizim değil

Kahramanmaraşspor denildiğinde akla gelen isim, takıma 12 yıl boyunca emek vermiş Kahramanmaraşspor Onursal Başkanı Fikret Fındık gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2019 11:48
Kahramanmaraşspor Onursal Başkanı'ndan çarpıcı açıklamalar! Oynadığımız stat bizim değil

HABER: EMRE BOZ

Kahramanmaraşspor tarihinin Efsane Başkanı Fikret Fındık; “Bu takımın yöneticileri yeri geldiğinde cebinden harcar, yeri geldiğinde ailesinden fedakarlık yapar evine gitmez. Kahramanmaraşspor bizim sevdamız” dedi.

Gazetemize yaptığı açıklamalarda geçtiğimiz günlerde aldıkları ödülden de bahseden Fındık, önemli konulara değindi. Fındık;” 12 yıldır kulübün içerisindeyim ve çok büyük bir emek sarf ettim. Bu emeklerimi de Kahramanmaraş’taki futbol severlerin hepsi bilir. Biz bu takım için çok bedel ödedik. Şehrimizin takımı ne kadar yükselirse, kazandığı popülarite beni o kadar mutlu eder. Bundan 10 yıl önce bu takım küme düşecekti. Ben bu duruma karşı liseli çocukları profesyonel yaparak takıma aldım ve küme düşmesini engelledim. Amatör kümeye düşseydik eğer kulüp kapanmaya kadar gidebilirdi. Kulübün kapanmasını bu şekilde önledik. Bu kadar mücadeleyi vermeseydik bu kulüp bugün buralarda olmazdı. Bugün geldiğimiz noktada takımda bir şirket yapısı söz konusu. Kulüp Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Ceyhan da takım adına önemli çalışmalara imza atıyor. Bu takımın yöneticileri yeri geldiğinde cebinden harcar, yeri geldiğinde ailesinden fedakarlık yapar evine gitmez. Kahramanmaraşspor bizim sevdamız. Ben Kahramanmaraşspora ömrümü verdim. Bu kulüpte yapmadığım görev kalmadı. As Başkanlığını yaptım, Futbol Şube Sorumluluğunun, Genel Kaptanlığını, Amatör Şube Sorumluluğunu yaptım. Eğer Kahramanmaraş Spor bugün liglerde boy gösteriyor, Bir Konyaspor buraya geliyorsa bu benim sayemdedir. Geçtiğimiz günlerde bir ödüle layık görüldük. Bu ödül ile birlikte 20’ye yakın ödül adım. Bizim derdimiz asla ödül değil, Kahramanmaraşsporumuz başarılı olsun biz hiç ödül almayalım. Silifke Gençlik Spor Kulübünün Başkanı Kahramanmaraşlı bir kardeşimiz. Kulüp Başkanı Halil Demir kardeşimiz Silifke’de çok büyük bir başarılara imza attı. Silifke’de bir futbol takımı kurdu. Kahramanmaraşsporu ciddi anlamda takip ediyor ve şehrimizin adını orada duyurmaya devam ediyor. bu arkadaşımız Kahramanmaraş’ın tüm deplasman maçlarına katılıyor. Kahramanmaraşspora yıllardır hizmet verenlere ve emeği geçenlere ödül vermek istemişler. Bizleri onurlandırmak adına bir plaket verdiler. Bu ödül sadece bana verilmedi. Kahramanmaraşspora emeği geçen birkaç arkadaşımıza verildi. Fatih Mehmet Ceyhan Başkanımıza, taraftarlardan sorumlu kardeşimize ve basın camiasından bir kardeşimize bu ödül taktim edildi” dedi.

TAKIMI HACİZE SÜRÜKLEDİLER

Sağlk sorunlarından dolayı takımda geri olanda kalması gerektiğin belirten Fındık, takımın borca sürüklendiğini söyledi. Fındık; “Sağlık sorunlarımdan sonra kulüp içerisinde geri plana çekilmeye başladım. Belimden geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı ameliyat olmam gerekiyordu. Ben bu ameliyatı 7 yıl sonra oldum. Sırf takımımızın başında durmak adına böyle bir yola başvurdum. Takımda bulunan istikrarsızlığın nedeni Faturavizyon oldu. Faturavizyondan dolayı takım 5 milyon TL borcun içerisine girdi. Bu borç yüzünden takıma haciz konuldu. Bir anlamda takım gasp edildi. Dışarıdan bakıldığında takıma birçok gelir olduğu düşünülüyor. Bu gelirlerin hepsi mahkeme kararı ile Faturavizyon’a gidiyor. Mahkemeye başvurduk itiraz ettik. Mahkeme halen devam ediyor. Kahramanmaraşspor bir takım kişilerin umurunda değil. Kulüp gelirlerinin bir kısmına el konulmuş durumda. Bu yüzden takım zor durumda ve bu durum istikrarsızlığa neden oluyor. Biz bu takım için çaycılık gene yaparız. Biz bu şekilde gönül verdik bu takıma. Ama bir kısım şahısların verdiği zararlar yüzünden takımda istikrarsızlık gidiyor” ifadelerini kullandı.

TARAFTARLARIMIZ HER ZAMAN GEREKENİ YAPTI

Taraftarlara olan sevgilerini aktaran Fındık, her zaman arkalarında olduklarını ve bunun karşılığını aldıklarını söyledi. Fındık; “Taraftarlarımızı çok seviyorum. Zamanında 3 tane taraftar grubumuz vardı ve bu 3 derneğimize de lokal açtık. Deplasman masraflarını cebimizden karşıladık. Bu gruplarımızın kiralarını bizler ödedik. Durumu olmayan taraftarlarımızı takımın arkasında tutmak adına çok fedakarlık yaptık. Ne zaman lokallerde sıkıntı olduysa hepsine anında çözüm bulduk. Ne zaman üşüyen bir taraftarımız olduysa ceketimi çıkartıp verdim. Ne zaman bir polis müdahalesi olduysa taraftarımıza siper oldum. Taraftarlarımızı her zaman korudum. Sadece sahada değil, dışarıda da sorunları olan arkadaşlarımıza yardımcı olduk. Bizim taraftarımız içerisinde insani sıkıntıları olan kardeşlerimiz oluyor. Bu kardeşlerimizin sıkıntılarına çözüm bulmaya çalıştık. Taraftarlarımızı incitmedik. Gönül bağı kurmak için herşey yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizim taraftarımız çok büyük bir taraftar. Hiçbir kulübe böyle taraftar nasip olmaz. 10 tane taraftar ile oynayan takımlar var. bizim taraftarımız bir başka. Seyircinin gücü takımın gücüdür. Kahramanmaraş’a gelen takım bir sıfır geride başlıyor maça. Öyle bir destek var bizim arkamızda” şeklinde konuştu.

OYNADIĞIMIZ STAT BİZİM DEĞİL

Kahramanmaraş’ta vatandaşların stat isteklerinin arkasında durduğunu belirten Fındık açıklamalarının devamında çarpıcı sözlerine şöyle devam etti; “Kahramanmaraş’ta çok büyük bir stat ihtiyacı var. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne stadımızdan dolayı çok büyük kira bedelleri ödüyoruz. Kimse sanmasın ki 12 Şubat Stadyumu bizim. Stat bizim değil. 12 Şubat stadı Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne ait. Biz orayı kiralayıp oynuyoruz. Orada görevlendirilmiş görevlilere para ödüyoruz. Güvenlik güçlerine para ödüyoruz. Eğer kendi stadımız olsaydı hiç bedel ödemeden maçlarımıza çıkardık. Biz halı saha usulü gibi para ödeyip oynuyoruz. O stadın Kahramanmaraşspor ile hiçbir ilgisi yok. Para ödeyerek maçlara çıkıyoruz. Beden Terbiyesi’nin yaklaşık 30 adet çalışanı var ve onlara da maç başına bedel ödüyoruz. Ne olursa olsun yönetim, takım ve taraftar birlik içerisinde hareket etmeli. Sonuç olursa olsun kazananın Kahramanmaraş olmasını kimse göz ardı etmemeli. Spor çok büyük bir endüstri haline geldi. Bu güzel şehre ikinci lig yakışmaz. Birinci lig yakışır, süper lig yakışır. Siyasilerimizin takımımıza sahip çıkması gerekiyor. AK Parti İl Başkanlığı takıma destek oluyor ama bütün siyasetçilerimizin bu takıma destek olması gerekiyor. Milletvekillerimizin Kahramanmaraşspor konusuna biraz daha ağırlık vermelerini istiyoruz. Cumhurbaşkanımız herkese dokunun diyor. Yerel siyasetçilerimiz Kahramanmaraşspor’a da dokunmalı. Spor siyasetçinin kendini popüler hale getirmesinde en büyük araçtır. Kötü yola düşen çok fazla gencimiz var. bu gençlerimizi Kahramanmaraşspor çatısı altında toplamalıyız. Bunun için de takıma sahip çıkılması adına herkesin birlik içerisinde hareket etmesi gerekiyor”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.