Kahramanmaraş'ın Tarihi Maraş Çarşısı Eski Günlerine Dönüyor

Kahramanmaraş'ın tarihi çarşıları, deprem sonrası yeniden canlanıyor. Geleneksel el sanatları ve eski meslekler, çarşıları hareketlendiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2024 15:08

Tarihi Maraş Çarşısı, 6 Şubat depremlerinin etkisiyle zarar görmüş ancak tadilat çalışmalarının ardından eski günlerine dönüyor. Kahramanmaraş'ın merkez üssü olarak nitelendirilen depremlerin vurduğu bölgede, Dulkadiroğulları hükümdarı Alaüddevle Bozkurt Bey'in 1500'lü yıllarda inşa ettirdiği Tarihi Maraş Çarşısı ve Demirciler Çarşısı, esnafın çabalarıyla tekrar canlanıyor.

Tarihi Maraş Çarşısı, 9 girişli mimarisiyle dikkat çeken ve depremi hasarsız atlatan 495 dükkânıyla yeniden faaliyete geçti. Bu çarşıda faaliyet gösteren esnaf, geleneksel el sanatları atölyeleri aracılığıyla yemenicilik, kalaycılık gibi unutulmaya yüz tutmuş meslekleri canlandırarak hareketliliği arttırıyor.

Depremlerde zarar gören Demirciler Çarşısı'nda ise tamamlanan tadilat ve güçlendirme çalışmaları sayesinde iş yerleri tekrar açılarak esnaflar faaliyetlerini sürdürüyor. Tarihi çarşılar, geçmişin izlerini taşıyan bu mekanlarda yaşayan kültürel mirası koruma çabalarıyla tekrar eski ihtişamlarına kavuşuyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.