Kahramanmaraş'ın Su Sorunu Çözüme Kavuşuyor!

Başkan Güngör, deprem sonrası Kahramanmaraş'ta altyapı hasarları ve su sorununun çözümü için projeleri finanse ederek şehirdeki ulaşımı da iyileştiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Eylül 2023 18:29

Başkan Güngör, depremlerin ardından altyapı hasarlarını ve su sorununu ele aldıklarını belirtti. 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yatırımlarını etkilediğini ifade eden Güngör, altyapının ciddi hasar gördüğünü ve eski su ve kanalizasyon hatlarının zarar gördüğünü söyledi.

Ayrıca, yaz aylarının kurak geçmesiyle su kaynaklarında azalmalar yaşandığını ve içmesuyunun sulamalarda kullanılmasının da su kayıplarını artırdığını vurguladı. Bu sorunları çözmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İller Bankası ile bir proje geliştirdiklerini ve finansman sağladıklarını açıkladı. Güngör, su sorununu tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti.

sehirdeki-altyapi-ve-su-sorunlarina-kesin-cozum-planlari-001.jpg

Başkan Güngör, şehirde ulaşımın iyileştirilmesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Depremlerin yolları ciddi şekilde hasarladığını belirten Güngör, bu yolları yeniden düzenlemek için çalıştıklarını ifade etti.

Ayrıca, AFAD ve diğer belediyelerin destekleriyle şehirdeki geçici barınma merkezleri ve esnaf çarşılarının yollarını Büyükşehir Belediyesi olarak yenilediklerini kaydetti. Şehir merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde ulaşımı iyileştirmek için sürekli çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.