Kahramanmaraş'ın sokaklarını renklendiren sokak sanatçıları

Kahramanmaraş’a Sokak sanatçılığını ve popüler kültürü aşılayan sokak sanatçısı, herkesin tanıdığı fakat ismini bilmediği “mavi kepli çocuk” Yusuf İslam Bilir’e okurlarımız için sorular yönelttik.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2018 10:55
Kahramanmaraş'ın sokaklarını renklendiren sokak sanatçıları

HABER: ALİ HAN DELİGÖZ

15 yıldır müzikle uğraştığını belirten Yusuf İslam Bilir Kahramanmaraş’ta sokak sanatçılığına dair merak edilenleri şöyle özetledi; “Kahramanmaraş’ta Sokak müziğinin eksikliğini görerek 2,5 yıl önce bu yola baş koyduk. İlk dönemlerde sıkıntılı bir süreç geçirdik. Halk şaşırdı, tepkiler aldım, abartılıp dilenci sıfatı bile yakıştırıldı. 2,5 yılın ardından halkımız yapmakta olduğumuz sanatı benimsedi ve belediye başkanlığınca yazılı olarak olmasa da sözlü olarak artık sokağa çıkıp müzik yapabileceğimiz hususunda izinler verildi. Savaşı bir şekilde kazandık halkımıza aşıladık ve çok olumlu tepkiler aldık. Sanatımız halkımız tarafından tutulup sahip çıkılmasıyla Yardım kampanyaları yaptık. Hayatımızı bir şekilde müzikle idame ettirmeye çalışıyoruz. İleriye dönük büyük planlarımız var. Beste ve güftelerimiz var ve bunları bir şekilde ileride değerlendirmeye çalışacağız. Ama önceliğim kamusal alanda faaliyet göstermek. Kültür ve sanat alanında faydalı olmak kaidesiyle Kendime özgü tarzımı başkalarına aktarmak ve bu sebepten ötürü tekrardan okumak istiyorum. Bunun içinde zaman, maddi güç ve sağlıklı bir psikoloji lazım. Ben bu psikolojiyi sokaktan topluyorum, aldığım tepkilerde bu işi yapabildiğime işaret ederek benim üzerine bir şeyler katmama neden oluyor. Gerek tebrik ederek gerek sanatımıza saygı duyarak gerekse para atarak bana katkı sağlıyor. Sokak müziği yapmamın en büyük sebeplerden biri, sanatıma olan saygıyı bir nebzede olsa hissede bilmek. Ekstra olarak medikal işi, ticaret ve fabrikada vardiya amirliği yaptım. 8 çocuklu ailenin en küçük ferdiyim hepsi evli ailemle yaşıyorum maddi herhangi bir sıkıntım olmamasıyla birlikte herhangi bir iş problemim yok. Sokağı tercih ettim ben. Farklı sektörlerde çalışmama rağmen ben sokakta daha mutluyum” dedi.

Sokak sanatçılığı yapmak isteyen gençlere seslenen Bilir; “Sokaklarda müzik yapan ve bizi örnek arkadaşlarımıza yardımcı olduk. Genç arkadaşlarımıza önerilerim; kolluk kuvvetlerimize zorluk çıkarmadan bu işe kendini hazır hissettikten sonra sokağa atılsınlar. Zaten polis ve zabıtalarımız bu konuda anlayışlılar. Yeni nesil herkes tarafından dinliyor yöresel müziklerimizi yapsınlar. Memleketimizin türkülerini yapsınlar, gerektiği yerde bakar kör olması gerekiyor. Sanatımıza halkımızın saygı duyması ve sağlıklı bir sanat kültürüyle yetişen bir nesil yetişmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.