Kahramanmaraş’ın Şefleri İstanbul’u Salladı!

Kahramanmaraş’ın Şefleri İstanbul’u Salladı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2017 09:33
Kahramanmaraş’ın Şefleri İstanbul’u Salladı!

İstanbul da Haliç Kongre Merkezinde dün yapılan VI. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’na Kahramanmaraşlı şefler damgasını vurdu. Yöresel lezzetler yarışması her kategori de yarışan şeflerin yarıdan fazlası yaşadıkları iller adına yarışmaya katılmış olsalar da onlarda Kahramanmaraşlıydı. Şeflerimiz dün adeta İstanbul’u salladı. Memleketimize özgü has lezzet “eşkiliaya “ şeflerimize altın madalya kazandırdı.

İstanbul'da dün yapılan yarışmaya Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KAMEK olarak 6 kişilik şef ekibiyle katıldı. Şehrimizi yarışmada temsil eden KAMEK ekibi iki farklı kategori de yarıştı. Biri Altın Madalya diğeri Gümüş Madalya kazandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe TAŞKIRAN ile Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yasemin AYRANPINAR’la yarışmaya katılan şehrimizin aşçılarını İstanbul’daki hemşehrilerimizde yalnız bırakmadı. Yarışma başlangıcından bitimine kadar ekibin yanında yer aldı, destek oldu.

İstanbul’da yapılan yarışmada KAMEK ekibini ve farklı iller ve ilçeler adına yarışan Kahramanmaraşlı şeflerimizi teşrifleriyle; Maraşder Genel Sekreteri Lütfi ŞİRİKÇİ, İstanbul Afşinliler Dernek Başkanı Ahmet ARDIÇ, Türkoğluder Kurucu Başkanı Ali KALLİ, Marasta dondurma bölge müdürü Bülent YAĞLICI, Bilal ALTIPARMAK, Süleyman ETLİ, Türkiye Lezzet Ödüllerinde Kahramanmaraş’ın içli köftesi ve yöresel lezzetleriyle yarışan Sabırtaşı İçli köfte Mustafa TOPÇUOĞLU ile birlikte hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul da Kahramanmaraş derneklerinin önde gelen isimlerinden Eyüp Kadir KILCI gerek organizasyonun duyurulmasından gerekse temsilciliğini üstlendiği kentimizin sosyal medya televizyonu Edeler Diyarı TV adına etkiliği canlı yayınlarla dünyanın dört bir yanında yaşayan hemşehrilerimize ulaştırdı. Yarışmada ödül kazanan şeflerimizin duygu ve düşüncelerine aracılık etti. Sahneden yarışmayı canlı yayınla taşıyan ilk ve tek kanal oldu. Kahramanmaraş’a salonda bulunanlarla sahneden sunucu ve Aşçılar Derneği Başkanı Fikret ÖZDEMİR selamlar söyledi. Bu arada Aşçılar Derneği başkanı Fikret ÖZDEMİR de ve yönetim kurulunda yer alan Kazım ve Cafer Nalbant gibi onlarda Kahramanmaraş’ın gururlarıdır.

Etkinliğin sonunda kapanış programında şarkıcı Pınar DİLŞEKER sahne aldı. Şarkıcı DİLŞEKER solo konserine Marasta Dondurma’nın cangala astığı Kahramanmaraş dondurmasını satırla keserek ve tadarak başladı. Maraş Dondurması harika, başka dondurma yok dedi.

Etkinlik’te farklı illerimiz adına yarışmaya katılan Şeflerimiz Kahramanmaraş’ta bu yarışmalarında yapılması ve tüm hemşehri şeflerimize sahip çıkılması için yerel yönetimlere selam ve sitemlerini ilettiler.

Alanya Belediyesi adına katılan ünlü şeflerimizden Hasan ŞAHİN; her yıl Antalya EXPO da 4 bölümden oluşan stand açtıklarını ve burada açılan stantlardan birini Kahramanmaraş muhteşem mutfağına yöresel lezzetlerine ayırmak istediğini söyledi. Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Yusuf AKARSU da, biz Kahramanmaraşlı şefler olarak Bolu Mengen’in şanını geçtik. Memleketimiz Kahramanmaraş’a da şefler yetiştiren ve uluslararası arenada yarıştırmak adına bir aşçılar derneği kurmak istiyoruz. Emin olun bir şehir gastronomisiyle daha güçlü tanıtılır dedi.

Son bir not düşecek olursak; dün yapılan VI. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda en dikkat çekici olay Kahramanmaraş’tı. Ve etkinliğe katılan birçok kişi de geçen yıl Kahramanmaraş’ın ev sahipliğinde Shreton Otelde çok iyi ağırlandıklarını ve oradaki lezzetlerin tadının hala damaklarında kaldığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.