Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesinde 1/5000 Ölçekli İmar Planında Taslak Çalışması Bitti

Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, jeoteknik analizler ve mülkiyet kaymalarıyla ilgili güncellemelerin tamamlandığını belirterek, "1/5000 ölçekli imar planında taslak çalışmamızı bitirdik" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2023 06:02
Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesinde 1/5000 Ölçekli İmar Planında Taslak Çalışması Bitti

Başkan Gürbüz, deprem sonrası başlatılan yeni imar süreci ve planlamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Gürbüz, mevcut imar planının hala yürürlükte olduğunu, aynı zamanda kritik konulardaki ilerlemelerin de önemli aşamalar kaydettiğini söyledi.

1/5000 ölçekli taslak çalışmalarının tamamlanmasıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne sunulacağını belirten Başkan Gürbüz, "Jeoteknik analizler ve mülkiyet kayması gibi kritik konularda güncellemeler yapıldı.

Bu süreçler 1 Eylül'e kadar tamamlanacak. Aynı zamanda 1/5000 ölçekli taslak çalışmalarımızı bitirdik.

Güncellemeler tamamlandıktan sonra sonuçları Büyükşehir Belediyemize sunmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile uyum içinde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Gürbüz, yerinde dönüşüm çalışmalarının hızla ilerlediğini belirtti.

Vatandaş taleplerinin bakanlık yetkilileri tarafından alındığını ve ruhsat işlemlerinin belediye tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Gürbüz, bakanlığın da büyük bir alanın dönüşümünü doğrudan yönettiğini ifade etti.

Başkan Gürbüz, titiz ve yoğun çalışmaların neticesinde Elbistan'ın yeniden inşa edildiği yıl olarak 2023'ü tarihe yazacaklarını belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.