Kahramanmaraş’a yeni yatırımlar

Kırsal turizm, hayvancılık, yenilenebilir enerji, yöresel ürünler ve bitkisel üretim alanında yatırım bedeli 20 Milyon Lira olan 14 proje için sözleşme imzalama töreni gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2018 14:16
Kahramanmaraş’a yeni yatırımlar

Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü, Üçüncü Çağrı Döneminde destek almaya hak kazanan yatırımcılarla sözleşme imzalamaya devam ediyor. İl Koordinatörlüğü’nde düzenlenen törenle 7 adet kırsal turizm, 2 adet hayvancılık, 2 adet yöresel ürün, 2 adet bitkisel üretim ve 1 adet yenilenebilir enerji projesi için sözleşme imzalandı.

TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Büyük çoğunluğu kırsal turizm yatırımı olmak üzere 14 proje için sözleşme imzalamış bulunmaktayız. Toplam yatırım bedeli 20 Milyon Lira olan bu yatırımlar için 10 Milyon Lira’nın üzerinde hibe ödemesi yapmayı planlıyoruz. Sadece kırsal turizm alanında ise yatırım tutarı yaklaşık 12 Milyon Lira’yı bulan 7 adet konaklama tesisi için 6,3 Milyon Lira hibe ödemeyi öngörmekteyiz. Kahramanmaraş, TKDK’nın kırsal turizme sağladığı desteklerden en fazla yararlanan şehirler arasında ilk sırada yer almaktadır. Coğrafi güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleriyle önemli bir turizm potansiyeli olan Kahramanmaraş, daha fazlasını hak etmektedir. TKDK olarak kırsal turizm başlığı altında konaklama, rekreasyon ve yeme içme tesislerine destek vermekteyiz. Kırsal bölgelerin gelişmesi, daha yaşanabilir hale getirilmesi ve buralarda istihdam alanlarının oluşması adına bu yatırımların kırsal bölgelerde yapılmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

k-025.jpg

Kahramanmaraş’ın TKDK’nın verdiği desteklerden önemli düzeyde yararlanan kentlerden bir tanesi olduğu ve girişimcilerin her başvuru döneminde programa yoğun bir ilgi gösterdiği belirtilen açıklamada, her ilçenin, her sektörden proje sunmasının memnuniyet verici olduğu belirtilirken bugün Afşin, Elbistan, Göksun, Türkoğlu, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde gerçekleştirilecek yatırımlar için sözleşme imzalandığı kaydedildi.

Tarım, hayvancılık ve turizm başta olmak üzere Kahramanmaraş’ı bugün bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşımanın girişimcilerin ve TKDK gibi yatırımcıyı destekleyen kurumların varlığıyla mümkün olduğu vurgulanırken her biri ayrı önemli olan yatırımların önce şehrin gelişmesine katkı sağlayacağı daha sonra ise ülke ekonomisi için ciddi bir değer olacağı ifade edildi.

Törene, sözleşme imzalamaya hak kazanan yatırımcılar ve yakınlarıyla birlikte TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, Birim Amirleri ve personel katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.