Kahramanmaraş'a teknik gezi

Kayseri İl Müdür Yardımcısı Ayhan Temiz ve teknik personellerden oluşan 15 kişilik ekip ilimizdeki tarımsal faaliyetleri yerinde incelemek üzere Kahramanmaraş’a teknik gezi düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2015 10:34
Kahramanmaraş'a teknik gezi

Planlanan geziye eşlik eden Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Kocabaş; Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden gelen ekip ile İlimizin önemli tarım noktalarına gezi düzenleyerek buralarda çiftçilerimizi ziyaret ettik. İzlenimlerimize göre Kahramanmaraş tarımı ayağa kalkmıştır. Resmi olarak yapılan yatırımlar gerekse çiftçilerimizin kendi imkânları ile yapmış oldukları yatırımlar ile ilimizde özellikle seracılık ön plana çıkmış bulunmaktadır diyen, KOCABAŞ İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar ile elde ettiğimiz kaliteli miktarı ve verim miktarı daima her geçen gün artmaktadır dedi.

 

Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Ayhan TEMİZ ise; Teknik elemanlarımızla 15 kişilik ekip ile Kahramanmaraş’a teknik gezi düzenledik ve Kahramanmaraş’taki tarımsal işletmeleri gezdik, hem teknik personellerin ufkunun açılması hem de yeni tesisleri görmek adına iyi ve verimli bir gezi olduğunu belirten TEMİZ düzenlemiş olduğumuz gezide bizlere yardımcı olan Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ve Teknik personellerine teşekkür ediyorum dedi.

 

Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknik Personellerinden Ziraat Mühendisi Selçuk SUNULU ise, Kahramanmaraş tarımını yakından incelemek üzere kayseriden İl Müdür Yardımcısı Ayhan Temizin önderliğinde teknik gezi planladıklarını dile getiren Selçuk Sunulu gezmiş olduğumuz ve yaptığımız incelemelerde Kahramanmaraş’ta tarımsal olarak birçok şeyin yenilendiğini, değiştiğini ve ivme kazandığını, belirten SUNULU bu kazanımlarda Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün payının çok büyük olduğunu gördük dedi.

 

Teknik gezi kapsamında ilimizde bulunan ceviz fidanı üretim tesisleri, süs bitkileri üretim tesisleri,  modern meyve bahçeleri, modern bağ alanları, seralar ve tarımsal işletmeler gezildi.

 

Gezi kapsamında ayrıca Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü de ziyaret edildi. Müdür Yardımcısı Doğan Gözcü tarafından Müdürlükçe  yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler anlatıldı.

 

Teknik geziye Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Ayhan Temiz, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Mehmet Kocabaş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Süleyman Toğrul, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık Yılmaz Güllü, ve teknik personeller katıldı.

 

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.