Kahramanmaraş'a Dondurmalı Kavşak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü Maraş Dondurması’nın oluşum sürecini anlattığı kavşak düzenleme çalışmasını tamamladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2016 11:32
Kahramanmaraş'a Dondurmalı Kavşak

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen 6 bin 500 metrekarelik park çalışmasında sona gelindi.

Konu ile ilgili olarak Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kahramanmaraş’ın dünyaca bilinen sembolü dondurmanın oluşum sürecinin anlatıldığı parkta; Kahramanmaraş’ın dağlarında otlanan keçilerin sütü ve doğal salep ile birleşiminden oluşan dondurmanın külaha kadarki aşaması peyzaj elemanları ile sembolleştirilmiştir.

Ağcalı - Kayseri yolu kesişimi üçgen parça da oluşturulan kavşak düzenlemesinde toprak tesviye, otomatik sulama sistemi, aydınlatma, bitkilendirme, çim serimi, dolamit taşı döşenmesi, yapay keçi ve dondurmaların yerleştirilmesi gibi işlemler tamamlanmıştır.”

img_5783.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehre ait sembolleri ön plana çıkarmak amacıyla bu tür çalışmalarını sürdürmeye davam edecek.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.