Kahramanmaraş ve Hazar Üniversitesi Birleşiyor: İşbirliği Protokolüyle Yeni Başlangıç

KSÜ ve Azerbaycan Hazar Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü, öğrenci değişimi, araştırma projeleri gibi konuları kapsıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2024 11:27
Kahramanmaraş ve Hazar Üniversitesi Birleşiyor: İşbirliği Protokolüyle Yeni Başlangıç

KSÜ ile Azerbaycan Hazar Üniversitesi arasında yapılan işbirliği protokolü, Hazar Üniversitesi Genel Sekreteri Alovset Amirbeyli ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti eski Adalet Bakanı Mehemmed Akberov'un, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım'ı ziyaretiyle resmiyet kazandı.

KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ. Ersin Akıncı, Genel Sekreter Ali Rıza Bekler ve KSÜ personelinin de katıldığı ziyarette, rektörlük makamında gerçekleşen buluşmada, Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım ile Azerbaycan Hazar Üniversitesi Genel Sekreteri Alovset Amirbeyli, iki üniversite arasında gerçekleştirilecek ortak işbirliği çalışmalarını ele aldılar.

Ziyaretin sonunda, KSÜ Rektörü Yasım ve Azerbaycan Hazar Üniversitesi Genel Sekreteri Alovset Amirbeyli, iki üniversite arasındaki işbirliğini kapsayan protokole resmi imzalarını attılar. Bu protokol, öğrenci ve personel değişimi, araştırma projeleri, kültürel değişim projeleri, ortak işbirliği programları ve yaz okulu gibi çeşitli konularda çalışmaları öngörmektedir.

Misafirperverliklerinden dolayı Rektör Yasım'a teşekkür eden Alovset Amirbeyli ve Mehemmed Akberov, Kahramanmaraş ve KSÜ ziyaretlerinden memnuniyetlerini dile getirerek, Rektör Yasım'a hediye takdim ettiler.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ise Alovset Amirbeyli ve Mehemmed Akberov'a, Kahramanmaraş'ın geleneksel el sanatlarından güzel örnekleri içeren çeşitli hediyeler sundu. Ziyaret, günün anısına toplu bir fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.