Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer’in 12 Şubat Kurtuluş Bayramı Mesajı

Vali Ünlüer, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı'nda, Kahramanmaraş'ın direnişini ve birlik beraberliğini vurgulayarak şehre olan hizmet kararlılığını dile getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2024 15:14
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer’in 12 Şubat Kurtuluş Bayramı Mesajı

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer: Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü vesilesiyle, bu kadim şehre hizmet etmenin gururunu yaşıyorum.

MARAŞ, Türk Millî Mücadelesinin başladığı ve istiklal meşalesinin yakıldığı yer olarak tarihe geçmiştir.

104 yıl önce Maraş halkı, işgal kuvvetlerine karşı tüm olumsuzluklara rağmen birlik ve beraberliği, inancı ve onurlu mücadelesiyle Anadolu’nun dört bir yanına cesaret veren bir direniş göstermiştir. 22 gün 22 gece süren bu mücadelede, Maraşlılar tek vücut olup işgalcilere karşı direniş sergilemişlerdir. Bu zafer aynı zamanda Kurtuluş Savaşımızın ilk kıvılcımı olmuştur.

Bu olağanüstü zaferi, şehrimize "KAHRAMAN" unvanını kazandıran Sütçü İmam, Arslan Bey, Rıdvan Hoca, Senem Ayşe ve ismini sayamadığımız diğer kahramanlarımıza ve Maraş halkına destansı mücadeleleri ve fedakarlıkları için şükranlarımı sunuyorum. Onların manevi huzurunda tazimle eğiliyorum.

Zorlukları aşarak, kurtuluş mücadelesiyle destan yazan atalarımızın mirası olan 12 Şubat Kurtuluş Bayramı, bağımsızlığımızın, milli birliğimizin ve beraberliğimizin adeta mührüdür. Anadolu’nun dört bir yanına cesaret veren Kahramanmaraş, Millî Mücadelesinde gösterdiği kahramanlıkla her zaman gurur duyulacak bir şehirdir.

Ecdadın bize en büyük armağanı olan birlik beraberlik ruhunu, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde bir kez daha gördük.

Zor günlerde, devlet-millet iş birliğinin en güzel örneği kadim şehrimizde sergilendi. Aziz milletimiz, bu süreçte birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, yaraların sarılması ve yeniden yapılanma çalışmaları için örnek bir dayanışma ruhu sergiledi.

Aziz şehitlerimizin ve kahraman ecdadımızın miras bıraktığı vatanı, her karış toprağına aynı ruh ve bilinçle sahip çıkmalıyız.

Bu toprakları bize vatan yapan kahraman ecdadımızın emanetine sahip çıkmanın yanı sıra, ülkemizi ve şehrimizi her alanda öncü kılmak da önemli hedeflerimizden biridir. Bu şehri; bilim, sanayi, teknoloji ve eğitimde öncü kılmak için çalışacağımızı belirtmek istiyorum.

Kahraman şehrimize hizmet etmenin gururuyla ifade etmek isterim ki, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı hemşehrilerimizin ve bizim gurur kaynağımızdır.

Bu vesileyle, milletimizin bekası ve kurtuluşu için canlarını feda eden milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve ayrıca 6 Şubat deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıldönümünü tebrik ediyorum.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.