Kahramanmaraş Valiliği'nde “Deprem Anı Ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca 2022 yılının “Tatbikatlar Yılı” olarak ilan edilmesi üzerine Kahramanmaraş'ta tatbikatlar devam ediyor. Bu kapsamda Valilik Binasında “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2022 18:12
Kahramanmaraş Valiliği'nde “Deprem Anı Ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı

Kahramanmaraş Valiliği Koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve paydaş kurumlar tarafından yapılan tatbikata; Vali Ömer Faruk Coşkun’un yanı sıra Valilik birimlerindeki personel katıldı.

Tatbikat öncesinde personele olası bir depremde yapılması gerekenler anlatıldı. Deprem alarmının verilmesiyle birlikte de personel,deprem anında hayati öneme sahip olan çök-kapan-tutun pozisyonlarını yaparak kendini koruma altına aldı.

Tehlike geçti ikazının ardından ise güvenli tahliye protokollerine uygun olarak binadan Valilik bahçesindeki acil toplanma alanına tahliyeler sağlandı. Bina içinde mahsur kalan personel ise AFAD ve İtfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kurtarıldı.

afet-ve-acil-durum-yonetimi-baskanliginca-2022-yilinin-tatbikatlar-yili-olarak-ilan-edilmesi-uzerine-kahramanmarasta-tatbikatlar-devam-ediyor-bu-kapsamda-valilik-binasinda-deprem-ani-ve-tahliye-tatbikati-gerc.jpg

Tatbikat sonrasında değerlendirmelerde bulunan Vali Coşkun, “İlimizdeprem bakımından riskli iller arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu tür olası afetlere hazırlıklı olmak bakımından tatbikatlar önem arz ediyor. Bu konuda herkes üzerine düşen sorumluluğu yapmalı,hepimiz ailemizi, çevremizi ve komşularımızı duyarlı olmaya davet etmeliyiz.

Bu vesileyle “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’nda” görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim gerçeğinden muhafaza etsin, Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” dedi. 

“Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” sonrasında ayrıca, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Aslan Mehmet Çoşkun tarafından,Valilik personeline deprem anı ve tahliyesine yönelik bilgilendirme yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.