Kahramanmaraş vaka yoğunluğu artan 10 il arasında

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık koronavirüs (Covid-19) vaka sayısını açıkladı. Bakan Koca, "9-15 Ekim arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ekim 2021 12:11
Kahramanmaraş vaka yoğunluğu artan 10 il arasında

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aşı mesajı vererek, "9-15 Ekim arasında, 100.000 KİŞİ İÇİNDE bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz" dedi.

VAKA YOĞUNLUĞU EN ÇOK ARTAN 10 İL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan açıklama yaptı. Yapılan açıklama şöyle: 9-15 Ekim arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre EN ÇOK ARTAN 10 İLİMİZ: Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Kilis, Tunceli, Ardahan, Çankırı, Kahramanmaraş, Osmaniye, Erzincan.

Aşılarınızı yaptırmadıysanız veya devam dozunu öncelikli konularınız arasında görmüyorsanız, hastalığı yaşayan tanıdıklarınızla konuşun. Aşı hakkında en gerçekçi fikre sahip olanlar, Covid-19’u aşı yardımıyla atlatanlardır. Lütfen aşılarınızı yaptırın.

Günlük vaka sayılarının 28-30 Bin civarında olduğu son döneme ait veriler, her 1.000 vakadan ortalama 4,2’sinin yatırılarak tedaviye ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Hastalarda zatürre oranı yine bu dönemde %4,2. Vaka sayısına kıyasla ağır hasta oranımız binde 6,6.

Tablo, belirtileri ciddi veya hafif, aramızdan 24.792 kişiye daha virüs bulaştığını söylüyor. Aşılı olanların hastalığı genellikle hafif geçirdiğini biliyoruz. Aşı vücudu önceden korumaya alıyor. Risklere karşı dikkatli, aşınızı yaptırarak da hastalığa karşı baştan güçlü olun."

AŞI ÖNCELİĞİMİZ OLSUN

Kahramanmaraş Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yöre halkını uyararak şöyle dedi: Sağlık Bakanlığımızca hazırlanan illere göre haftalık vaka sayısını gösteren haritada 9-15 Ekim arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre 303,64'ten 378.63'e yükselerek en çok artan 10 il arasında üzülerek belirtelim ki Kahramanmaraşta bulunmaktadır.

Kıymetli Hemşehrilerimiz, Toplum olarak bizi birleştiren amaçlardan biri, salgın hastalığa karşı birlikte hareket etmektir.

Lütfen! Aşı olmayanlarımız aşımızı olalım. Zamanı gelmiş ikinci ve üçüncü doz aşılarımızı yaptıralım.

#AşıOlmakHayatKurtarır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.