Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversite’sinden Uzaktan Eğitim Duyurusu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: "Yüzyılın afeti" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler, sadece şehrimizi değil bölgemizi ve ülkemizi de derinden etkilemiştir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2023 01:55
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversite’sinden Uzaktan Eğitim Duyurusu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: "Yüzyılın afeti" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler, sadece şehrimizi değil bölgemizi ve ülkemizi de derinden etkilemiştir. Acımız taze, yaramız büyüktür. İnanıyoruz ki bu zor günleri de devlet ve millet bütünlüğü etrafında el ele verip birlik ve beraberlik içinde atlatacağız. Yaşadığımız bu olağanüstü şartlar, hayatın her alanını etkilediği gibi eğitim hayatımızı da etkilemiştir.

Bu doğrultuda Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan son açıklamaya istinaden 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Döneminde üniversitemizde eğitim, "uzaktan eğitim" şeklinde yapılacak olup akademik takvim ise önümüzdeki hafta ilan edilecektir.

Yine YÖK'ün aldığı karar uyarınca uygulamalı eğitimin ağırlıklı olduğu Tıp Fakültesi 4, 5 ve 6. sınıf öğrencileri, Diş Hekimliği Fakültesi 4 ve 5. sınıf öğrencileri ile Hemşirelik ve Ebelik bölümlerinin son Sınıf öğrencileri, başka bir üniversitede "sadece önümüzdeki bahar dönemiyle sınırlı kalmak üzere" misafir öğrenci statüsünde öğrenim görebileceklerdir. Bunun için öğrencilerimizin eğitim almak istedikleri üniversiteye başvurmaları gerekmektedir. Böyle bir afetin bir daha yaşanmaması duasıyla öğrencilerimize ve kamuoyuna duyurulur."

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.