Kahramanmaraş ‘Kervan’la bir üst lige çıkıyor

Alpedo Kervan Lezzetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, “Kervan ailesini, her zaman arkamızda dağ gibi duran halkımız, bu seviyelere getirdi. Bizde, halkımızın bize gösterdiği tevazu ve itinayla Kahramanşehrimizi dünya ülkelerinde...

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2021 19:41
Kahramanmaraş ‘Kervan’la bir üst lige çıkıyor

Alpedo Kervan Lezzetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, “Kervan ailesini, her zaman arkamızda dağ gibi duran halkımız, bu seviyelere getirdi. Bizde, halkımızın bize gösterdiği tevazu ve itinayla Kahramanşehrimizi dünya ülkelerinde temsil edeceğiz” dedi.

Avrupa hedefinden sonra Doğu’ya açılmaya hazırlanan Alpedo, Kervan Lezzetler Grubu, hedeflerine birer birer ulaşırken Kahramanmaraş’ı bir üst lige taşıyor.

Türkiye ve Kahramanmaraş ekonomisinin hedeflerine ulaşmasında kritik rol üstlenen ve zorlu dönem olmasına karşın 2021 yılında da büyümeye devam eden Kervan Lezzetler Grubu, aktif büyüklüğünü bu dönemde de arttırmayı başardı. Yatırım ve yenilikçi projelerine hız kesmeden devam ederek, hem şehir hem ülke ekonomisine katma değer sağlayan Alpedo, Kervan Lezzetler Grubu, Avrupa ülkelerine açılmanın yolunu Bosna Hersek’e kurduğu fabrikayla hayata geçirmeyi planlarken, doğu ülkelerine açılmanın yolunu Mardin’e kurduğu fabrikayla hayata geçirecek. Küçük bir işyerinden, devasa üretim tesislerine kavuşmada halkın büyük rol oynadığını söyleyen Sami Kervancıoğlu, Kervan Lezzetler Grubu’nun başarı öyküsü, yatırımları ve gelecek hedeflerini anlattı.

10 KİŞİYLE BAŞLADI BİN 250 KİŞİYLE DEVAM EDİYOR

“Alpedo, Kervan Lezzet Grubu bu küçük bir dükkanda Sakarya Caddesi’nde 10 kişiyle başladı. Başarımızın çok özel ve güzel bir hikayesi var. Her zaman söylediğim gibi; Hedefsiz insan boş bir insandır. Bizlerde bu işe başladığımızda kendimize hedef koyduk. Hedeflerimizin yanı sıra büyüklerimizin söylediği gibi; şahsiyetimizi kaybetmemeye, dürüstlükten taviz vermemeye gayret ettik. Bu çizgimizden asla ödün vermeyerek hedeflerimize doğru başarıyla ilerledik. Tabi Rabbimde bize bu başarıyı elde etmeyi nasip etti. Ben bu geminin emanetçisiyim. 10 kişiyle başladığımız işimizde bin 250 kişiyle devam ediyoruz.

BİZ BU ŞEHRE GÖNÜL VERDİK

Alpedo, Kervan Lezzetler Grubu olarak biz mücadelemizi veriyoruz ama burası halkımızın. Başarılarımızda halkımızın çok büyük katkısı var. Bizi vatandaşlarımız buralara getirdi. Şubelerimizde sık sık yeniliğe gidiyoruz ki vatandaşlarımız daha güzel ortamlarda vakit geçirsin. Şehir dışı ziyaretlerimde, gördüğüm güzel mekânları resmediyorum ve aynısını şehrimizde uygulamaya gayret ediyoruz. Biz bu şehre gönül verdik. Şehrimizi çok seviyoruz.

EKONOMİK DARLIĞA RAĞMEN BÜYÜDÜK

Pandemide yaşanan ekonomik darlığa rağmen Kervan Lezzetler Grubu her geçen gün daha da büyüyor. Yurt içinde, yurt dışında birçok yeni projelere imza atıyor. Biz her zaman krizlerde büyüdük, yatırımlar yaptık. Kovid-19’da dünya durdu. Ama biz Türkiye olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde pandemiyi profesyonelce yönettik. Alpedo, Kervan Lezzetler Grubu olarak yeni yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Türkiye içerisinde Kervan’a ait Alpedo markası adı altında 22 tane bölge müdürlüğümüz mevcut.
Doğu yatırımımız olan Mardin Kızıltepe’de fabrika kurduk. Bu fabrikada dondurma üretiyoruz ve bu üretimlerimizi, Kuzey Irak ve Suriye’de savaş bittiği zaman bir yapılandırma kuracağız. Oradan da şu an Irak’a haftada 3 tır ürün gönderiyoruz. Kervan Lezzetler Grubu’nun genel merkezi Kahramanmaraş olduğu için yapılan tüm hizmetlerin girdisi kentimize oluyor. Türkiye’de bulunan 22 bölgemizden hizmet verildiği takdirde, 115 bin noktaya ürün dağıtıyoruz.

BÜYÜK HEDEFLERLE BÜYÜK BAŞARI

2021 hedefimiz 115 bin noktayı 135 bin noktaya çıkarmak. Ekimizle sezon başında böyle bir karar aldık. Şu anda ise hedefimize yaklaştık. Yurt dışında ise, 16 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2021 hedefimizde ise, 16 ülke sayısını 30 ülkeye çıkarmayı hedefliyoruz. Amerika, Almanya, Suudi Arabistan, Çin hizmet verdiğimiz ülkeler arasında. Biz Kahramanmaraş dondurmasını İsrail’e satıyoruz. Tüm sözleşmeler bitti. Kahramanmaraş’ın bayrağını İsrail’de dalgalandırmayı hedefliyoruz. Bu hususta anlaşma ve sözleşmelerimiz yapıldı. Kısa süre içerisinde siparişlerimizi alacağız.

‘KOVİD OLMASAYDI AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNE AÇILACAKTIK’

Bosna Hersek’le ilgili çalışmalarımızın son noktasına geldik. Kovid olmasaydı biz Bosna Hersek’te fabrikamızı çalıştırarak üretimlerimize başlamıştık. Oradan da Avrupa Birliği ülkelerine ürün satmış olacaktık. Türkiye’den Avrupa Birliği ülkelerine süt ve süt ürünleri satamıyoruz. Bizim Bosna Hersek’te fabrika kurmamızın amacı da Avrupa ülkelerine ulaşmak. Öte yandan Portekiz’de yapılanma için çalışma yürütüyoruz. Orada da fabrika kurmayı hedefliyoruz.”

alpedo-kervan-lezzetler-grubu-yonetim-kurulu-baskani-sami-kervancioglu-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.