Kahramanmaraş için kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Kahramanmaraş'a yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2022 18:36
Kahramanmaraş için kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroliji'den yapılan son açıklamalara göre yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışa karşı Kahramanmaraş'a uyarı geldi.

Meteoroloji'nin açıklamasında: "Ülke genelinde Karadeniz Üzerinden gelmesi beklenen senin ve yağıslı havanın etkisi ile hava sıcaklıklannin 24.06.2022 Cuma gününden itibaren hissedilir derecede azalması, iç Ege, ile Anadolu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da mevsim normallerinin yer yer altında, diğer yerlerde mevsim normaleri civarında seyretmesi beklenirken bölgemiz genelinde önemli bir değişiklik bedenmemektedir.

Bölgemiz genelinde yağışların 24.06.2022 Cuma günü bölge genelinde öğle saatlerinden sonra ve akşam ilk saatlerde kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir Yağışların Adana, Mersin Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli olması tahmin edilmektedir.

Kuvvetli yağışlardan dolayı oluşabilecek; ani sel, su baskını yıldırım, yerel dolu yağış, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

11-043.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.