Kahramanmaraş geçiş noktası olmalı

Teknik Makina Odası Başkanı Muzaffer Çil, “Biz siyasetçilerimizden Kahramanmaraş’ı bu coğrafi kuyudan çıkarmalarını istiyoruz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:51
Kahramanmaraş geçiş noktası olmalı

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Çil, esnafların ekonomik kriz saldırılarına karşı dik bir duruş sergilediklerini söyledi.

Türkiye’nin maruz kaldığı ekonomik saldırıları değerlendiren Çil, bu saldırıdan en çok küçük ve orta ölçekli işletmelerin etkilendiğini vurguladı. Çil; “Bizim esnafımız çok para kazanma heveslisi değildir. Yüzde yüz zam uygulanan ürünleri gördük. Ama bizim esnafımız aza kanaat ederek devletinin ve milletinin yanında oldu. Teknik Makina Odası olarak esnaflarımız ile sık sık bir araya geldik. Ve bir araya geldiğimiz zamanlarda bizim başka toprağımız olmadığını vurgulayarak şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine sahip çıkmamız gerektiğini söyledik. Sadece geçim sağlayabileceğimiz kadar kar marjı güderek ekonomimize destek olmamız gerektiğini söyledik. Biz bu ekonomik krizi en az hasarla nasıl atlatırız diye hesap yaptık. Kurt kışı geçirirmiş ama yediği ayazı da unutmazmış, aynı zamanda merminin girdiği yer küçük çıktığı yer büyük olurmuş. Biz ne bu ayazı unuturuz ne de bu merminin nerden geldiğini unuturuz. Bize ayazı yaşatanları da mermiyi sıkanları da iyi biliyoruz. Biz her zaman milletimize ve devletimize sahip çıkmak için elimizden geleni yaparız. Küçüldük ama yok olmadık. Aç kaldık ama minnet eylemedik. 2019 yılının sıkıntılı geçeceğini biliyoruz. İnşallah milletimizin ve esnafımızın yardımı ile bu sıkıntıyı da atlatacağız. Odamızda kayıtlı bin 380 tane üyemiz var. Yeni işyeri açan üyelerimiz oldu. Kapatan üyelerimiz de oldu ama işyeri açan kapatandan daha çok oldu. Bizim üyelerimiz canla başla mücadele ederek ekonomilerini ayakta tutuyorlar. Bu da büyük bir başarıdır” dedi.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Kahramanmaraş ekonomisinin gelişmesi adına önemli mesajlar aktaran Muzaffer Çil; “Çevre şehirlerden Kahramanmaraş’ı geçiş olarak kullanmak isteyen vatandaşlarımızı şehir içine çekebilmemiz gerekiyor. Bu sayede şehrimizin turizmi gelişecek ve ekonomimize büyük katkı olacak. Bizim doğu ve güneydoğudan gelen ciddi anlamda bir kitle var. Bu geçişten faydalı bir şekilde nemalanmak için Gölbaşı’ndan Beşenli Mahallesi civarından gelip Dulkadiroğlu İlçemiz ile Kuzey Çevre Yoluna bağlanacak olan o yolun bir an önce açılması gerekiyor. Bu proje bir türlü bitmedi. Şu anda bitmiş olsa sanayi esnafımıza çok büyük bir katkı olacak. Bizim Turizm Bakanımız vardı, Başbakan Yardımcımız vardı, Genel Başkan Yardımcımız var. Biz siyasetçilerimizden Kahramanmaraş’ı bu coğrafi kuyudan çıkarmalarını istiyoruz. Şehir ekonomimize katkı sağlayacak ciddi projeler üretsinler. Adana yolu çok güzel yapılmış ama Adana’dan ticaret yapmaya gelen olmuyor. Aynı şekilde Gaziantep ve Kayseri’den de Kahramanmaraş’a ticaret için gelen olmuyor. Kahramanmaraş’a ticaret yapmaya doğu ve güneydoğu illerimizden gelenler oluyor. Doğudan gelecek olan yol yapılırsa Malatya’dan bile Ankara’ya gidecek olan vatandaş Kahramanmaraş’tan geçecek. Biz sanayi alanında Kahramanmaraş olarak çok ciddi bir kapasiteye sahibiz. Bunu taçlandırmak gerekiyor. Coğrafi olarak kuyunun içinde olduğumuz için bizi fark eden yok. Yıllar öncesinde otobanlarımız yoktu, Pazarcık Türkoğlu arasındaki yolda yoktu. Doğudan gelen araçlar mutlaka Kahramanmaraş’tan geçip sanayimize uğruyorlardı. Aynı zamanda çevre illerden traktörler tamir için Kahramanmaraş’a geliyordu. Kahramanmaraş AK Parti için bu güne kadar elinden geleni yaptı. Yapmaya da devam edecektir. Yüzdelik hesabında en çok oy Kahramanmaraş’tan çıktı. Biz parti gözetmeksizin bu şehre kim taş üstüne taş koyduysa ona sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim tek yapmamız gereken ihtiyaca karşılık verecek projeler üretmek. Ulaşım konusunda eksiklerimiz var ve bu eksiklerimizin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın neden Gaziantep Havalimanına indiği, oradan da Adana’ya yönlendiği eksiklerimizi ortaya koyuyor aslında” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.