Kahramanmaraş Depremleri Sonrası 110 Bin Vatandaşa 1 Milyar Lira Destek!

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 1 milyar lira kısa çalışma ödeneği ile 110 bin vatandaşa destek sağladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2024 14:10
Kahramanmaraş Depremleri Sonrası 110 Bin Vatandaşa 1 Milyar Lira Destek!

Deprem bölgesine yönelik kısa çalışma ödeneği kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından toplamda 1 milyar lira ödeme gerçekleştirildiği duyuruldu.

Bakanlık, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, depremin etkilediği bölgede devlet-millet el birliğiyle hareket edilerek, 110 bin vatandaşa 1 milyar lira destek sağlandığını belirtti. Ayrıca, depremzedelerin yaralarının sarılması ve bölgenin daha güçlü bir şekilde ayağa kaldırılması için sürekli çaba harcandığı vurgulandı.

Açıklamada, Bakanlık tarafından depremzedelere yönelik başlatılan çalışmaların devam ettiği ve deprem bölgesindeki vatandaşların her zaman desteklenmeye devam edileceği ifade edildi. Kısa çalışma ödeneği kapsamında bölgede bulunan 110 bin vatandaşa 1 milyar lira ödeme yapıldığına dikkat çekildi.

Ayrıca, işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan vatandaşlara yönelik olarak başlatılan nakdi ücret desteği uygulamasıyla 81 bin kişiye yaklaşık 695 milyon lira ödeme yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Toplum Yararına Programlardan (TYP) deprem bölgesinde esneklik sağlandığı ve 57 bin 57 kişinin bu programdan yararlandığı, bu kapsamda 7 milyar lira ödenek tahsis edildiği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, deprem bölgesindeki kamu görevlilerine Cumhurbaşkanı Kararı ile 6 ay süreyle 2 bin 59 lira tazminat ve 972 lira fazla çalışma ücreti olmak üzere aylık 3 bin 31 lira ödeme yapıldığı anımsatıldı.

Son olarak, deprem bölgesindeki mücbir sebep halinin 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatılmasıyla iş verenlerin, sigortalıların ve vatandaşların çeşitli yükümlülüklerinin süresi içinde yerine getirilmiş sayıldığı, bazı yükümlülüklerin ertelendiği ve yapılandırma başvurularının düzenlendiği belirtildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.