Kahramanmaraş denince akla dondurma geliyor

Marasta Dondurma Genel Müdürü Onur Oğuzlar, Dondurma festivali ve dondurma festivalinin yerel ekonomiye katacağı değer ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2019 10:00
Kahramanmaraş denince akla dondurma geliyor

MARASTA DONDURMA KİMDİR?

Marasta dondurma öncelikle bir aile firmasıdır babam dondurmacı Abdullah oğuzlar tarafından 1984 yılında Malatya’ya dükkan açmasıyla serüven başlıyor. Büyük mücadeleler ve büyük bir mücadele sonrası bu aşamaya geldik. Bizlerde büyüyüp askerlik görevimizi ifa etmemizin sonrasında, işimizi nasıl daha ileri taşırız diyerekten bir karar aldık. 2007 yılında aldığımız kararla Kahramanmaraş’ımıza dondurma fabrikasını açtık. 8000 metrekare alan içerisinde 2007 yılında açılışımızı gerçekleştirmemizin sonrasında belirli aralıklarla İstanbul ve Bursa bölge depomuzu açtık. Yaklaşık 2 yıl öncede Van bölge depomuzu açtık. Türkiye genelinde dağıtım toptan dağıtım sağlıyoruz. 4 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye’de de 50 il ve 3000’e yakın satış noktasıyla vatandaşa ulaşıyoruz.

DONDURMA FESTİVALİ YAPILMALI MI?

Elbette ki dondurma festivali yapılmalı. Bu yapılacak olan dondurma festivali organizasyonları şehrimize ayrı katkı sağlayacak ve bir değer katacaktır. Bugün Malatya’da kayısı festivali, Gaziantep’te gastronomi festivali var. Şehrimizle hemhal olmuş bir ürünün festivalinin yapılması şehrin tanınırlığı açısından pozitif katkı sağlayacaktır. Kahramanmaraş denilince akla dondurma geliyor. Burada firmalara, belediyelere, STK’lara görev düşüyor. Bu konuda herkes elini biraz taşın altına koyması gerekiyor. Dondurma festivalleriyle birlikte şehrin tanıtımına katkı sağlayarak insanlara daha sağlıklı ürünlerin ulaşmasına katkı sağlarız ve şehrimize ciddi anlamda bir katma değer sağlamış oluruz.

KAHRAMANMARAŞ’IN SÜT ÜRETİMİ, TÜKETİMİNE YETİYOR MU?

Kahramanmaraş’ta süt üretimi yeterince yok. Kahramanmaraş dışından sütler yeterli olmaması münasebetiyle süt getiriliyor. Gelen sütlerinde hangi şartlarda üretildiğini, ne şartlarda geldiğini bilemiyoruz. Biz kendi çiftliklerimizde sütlerimizi temin ediyoruz. Dışarıdan toplama süt almıyoruz. Bu sektöründe ilerlemesi için en önemli temel taşlarının bir tanesi süttür. Tarım il müdürlüğü tarafından gerekli yerlerde doğru adımlar atıldığı takdirde Kahramanmaraş’ta süt üretimi de iyi yerlere ulaşacaktır. Yakın tarihte Konya ziyareti gerçekleştirdik. Ereğli bugün Türkiye’ni süt deposu gibi. Neden Kahramanmaraş’ta daha ileriye taşınmasın. Hayvancılığımızın geride kalması dolayısıyla ihtiyaçlar doğrultusunda dışarından süt girişi fazlasıyla yapılıyor. Hayvan yetiştiriciliğinde ve süt üretiminde Kahramanmaraş’a ayrı bir teşvik olması gerektiğine inanıyorum.

DONDURMANIN ŞEHRİN EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLADIĞINI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Kahramanmaraş’ın reklam ve tanıtımında olduğu gibi şehrin ekonomisine katkısı yadsınamaz bir gerçek. Sadece şehir ekonomisi değil, Ülke ekonomisine de önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Biliyoruz ki bizim gibi birçok firma sektörde ihracat yapıyor. Bunun desteklenmesi geliştirilmesi gerekmektedir. Özel sektör kendi işini iyi yapma adına zaten hep bir gayret içerisinde ama siyasetten gerekli destekleri görürse konuyla ilgili destek ve teşviklerin artacağı bu durumun ise sektörü daha ilerilere taşıyacağını düşünüyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.