Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi araç filosuna 5 yeni otobüs kattı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosuna dâhil edilen 5 otobüsün teslim töreninde konuşan Başkan Hayrettin Güngör, “Çevre dostu 5 otobüsü ulaşım filomuza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Konfor ve güvenlik donanımlarıyla Türkiye’de tek...

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2021 21:14
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi araç filosuna 5 yeni otobüs kattı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosuna dâhil edilen 5 otobüsün teslim töreninde konuşan Başkan Hayrettin Güngör, “Çevre dostu 5 otobüsü ulaşım filomuza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Konfor ve güvenlik donanımlarıyla Türkiye’de tek olan araçlarımız şehrimize hayırlı olsun. Filomuzu ihtiyaçlarımıza uygun araçlarla güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 5 yeni toplu taşıma aracının teslim töreni düzenlendi. Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Mehmet Cihat Sezal, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, meclis üyeleri ile firma yetkilileri katıldı. Programda konuşma yapan Mercedes-Benz Türkiye Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş, araçların Büyükşehirlerde ilk olarak Kahramanmaraş tarafından alındığını, güvenlik donanımlarının yanı sıra engelliler için erişilebilir tasarımıyla uzun yıllar hizmet vereceğini belirtti.     

ULAŞIM MASTER PLANI

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Şehirlerimiz büyüdükçe ve geliştikçe ihtiyaçlarda artarak devam ediyor. Minibüsle başlayan ulaşım serüvenimiz, otobüse dönüştü. Onun ardından metrobüsle, trenle ve tramvay sistemleriyle çözümler üretilecek. Biz de şehrimiz için bu çağdaş toplu taşıma sistemlerine uygun bir Master Planı ortaya koyarak kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah raylı sistem uygulamalarımızı da hemşehrilerimizin hizmetine sunmak arzusundayız. Aldığımız araçlarla, 65 otobüsümüze ilave olarak 5 adet 12 metrelik uzun hatlar için uygun otobüsümüz filomuza katılmış oldu” diye konuştu.

KAZA ÖNLEME DONANIMLARI

Araçların konfor ve güvenlik donanımlarına dikkat çeken Başkan Güngör, “Şehrimizin hizmetine girecek araçlarımız özellikle uzun yolda geniş ve konforlu olması münasebetiyle çok uygun. Öte yandan yayaların, yolcuların, bisikletlilerin güvenliği açısından her türlü uyarı ve kontrol sistemine sahip. Engelli vatandaşlarımız için tüm erişilebilirlik donanımları mevcut araçlar. Planlarımız doğrultusunda inşallah filomuzu ihtiyaçlarımıza uygun olan bu tip araçlarla yenilemiş olacağız. Tüm hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

DOĞRU YÖNETİLMİŞ BİR EKONOMİ

Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise törende yaptığı konuşmada “Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e çok teşekkür ediyorum. Başkanlığı süresince Kahramanmaraş’ımıza yeni bir hizmet anlayışı getirdiler. Hemşehrilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak yeni alanlar oluşturdular. Pandemiyle mücadele süreci içerisinde neredeyse tüm belediyeler bütçelerini buna ayırmışken, doğru yönetilmiş bir ekonomiyle imkânları bu zor süreçte sosyal hizmetlere ayırabilen bir belediye başkanımız var.  Türkiye'nin her yerinde şuan mücadele başka bir sahada sürüyorken, muhalif belediyelerden Ankara, İzmir, İstanbul Büyükşehir’lerinin hali ortadayken bu tip hizmetlerin kıymeti daha çok anlaşılıyor. Yeni araçların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’e hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından tüm katılımcılarla Büyükşehir ulaşım filosuna dâhil edilen araçlar incelendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.