Kahramanmaraş ASKF Yönetimi’nden ‘Yolsuzluk’ açıklaması

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), basında çıkan ‘yolsuzluk’ iddialarına basın açıklaması ile cevap verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2021 16:30
Kahramanmaraş ASKF Yönetimi’nden ‘Yolsuzluk’ açıklaması

Kahramanmaraş ASKF Yönetimi, konu hakkında yayımladığı açıklamada, “Yapacağımız 16. Genel Kurulu ile ilgili olarak, spor kamuoyunda birtakım yanlış bilgilendirmeler sonucu bilgi kirliliği ve yanlış algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bunları ana başlıklar halinde şöyle sıralayabiliriz.

Gerçekleştirilecek olan Genel Kurul ile ilgili olarak Yürütmenin durdurulması, kayyım atanması, üyelikten çıkarılma ve YOLSUZLUKLA ilgili iddialarını mahkemeye taşıyarak bunları TV, basın yayın ve sosyal medya aracılığı ile dile getirmişlerdir.

İddia sahibi Eftal KARAÇALI ve Onikişubat İdmanyurdu Spor Kulübü 16.03.2021 tarihinde Kahramanmaraş Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi hakimliğine, ihtiyati tedbir talepli Yürütmeyi durdurma ve Kayyım ataması talepli dava dilekçesini mahkemeye vermişlerdir.

Adı geçen şahıs ve kulübün Yürütmeyi durdurma ve Kayyım Talebinin Kahramanmaraş 3.Asliye Hukuk Mahkemesi 18.03.2021 tarih ve 2021/158 nolu kararı ile ‘‘tüm dosya kapsamında davacı tarafça dava dilekçesindeki belirtmiş olduğu hususların tek taraflı beyandan ibaret olduğu, davacı tarafça ispatlanamadığı gerekçesi ile ihtiyati tedbir talebinin reddine karar verilmiştir.’’

Buradan da anlaşılıyor ki Genel Kurulumuzun ilgili yasalara ve tüzüğümüze uygun olarak belirtilen tarihte yapılmasında hiçbir sakınca olmadığını Mahkeme de tescil etmiştir. Neticede Spor Kamuoyunu yanlış bilgilendirerek olumsuz algı oluşturma çabaları boşa çıkmıştır.

Federasyona üye Kulüplerin üyelikten çıkarılmaları ile ilgili Spor Kamuoyuna yanlış bilgilendirmeler yapılarak olumsuz algı oluşturmaya ve kulüpler arasında ayrıştırıcılığa neden olacak (oy veren-vermeyen, oy verecek olan-vermeyecek olan) diye talihsiz açıklamalar yapılmıştır.

Şu iyi bilinmelidir ki üyelikten çıkarılma tüzüğümüzün 8.maddesinin 3.fıkrasında açık bir şekilde, ‘’yıllık aidatlarını tüzükte belirtilen süre içerisinde ödemeyen üye spor kulübü dernekleri üyelikten Federasyon Yönetim Kurulu Kararı ile çıkartılır’’ hükmü ile yapılmaktadır.

Federasyonumuza üye olan bütün Kulüplerimiz tüzüğümüzün 6.maddesinin 3.fıkrasına göre ‘‘Kahramanmaraş ASKF Ana tüzüğüne ve bu tüzüğe bağlı olarak çıkartılan bütün Yönetmeliklerin ilkelerini ve hükümlerini kabul etmiş sayılır.’’  Hükmüne göre aidatını yatırmayan üye spor kulüpleri üyelikten çıkarılacaklarını bilirler ve kabul ederler.

Üyeliğe kabul ve üyelikten çıkarmalar Yönetim Kurulu Kararı ile gerçekleşir ve uygulanır.

Federasyonumuzun kuruluşundan itibaren alınan kararlar incelendiğinde görülecek ve anlaşılacaktır ki; üyeliğe kabul ve çıkarılma tüzük çerçevesinde yapılmıştır. İddia edildiği gibi üyelikten çıkarılma işlemi ilk değildir.

Geçmiş kararları incelediğimizde;

 12.02.2002 tarih ve 18 nolu kararla 2 spor kulübü,

15.11.2002 tarih ve 36 nolu kararla 11 üye spor kulübü,

15.04.2016 tarih ve 04 nolu kararla iddia sahibi EFTAL KARAÇALI’ nın da    imzası ile 6 üye spor kulübümüz aidatlarını ödemedikleri gerekçesi ile üyelikten çıkarılmıştır.

Yine 23.08.2017 tarih ve 09 nolu Yönetim Kurulu Kararı ile iddia sahibinin de Yönetimde olduğu dönemde 9 Üye Spor Kulübümüz aynı gerekçe ile üyelikten çıkarılmıştır.

Gerekçesiz olarak 01.06.2020 tarih ve 2 nolu kararla haksız yere üyelikten çıkarıldığını iddia eden 12 kulüp te önceki alınan kararlardaki gibi üye aidatlarını ödemediklerinden dolayı çıkarılmıştır.

Sonuç olarak; Federasyon Yönetim Kurullarımız üyeliğe kabul ve çıkarılma işlemlerini açıklanan tüzüğümüzün ilgili maddelerine göre yapmış ve uygulamıştır. Hiçbir kulübümüze karşı önyargılı ve ayrıştırıcı davranılmamıştır. Yönetim Kurulumuz tüzüğün gereğini ve kanuni sorumluluğunu yerine getirmiştir. Yapılan uygulamalar ve alınan kararlar şaibesiz ve şeffaftır." ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.