Kahramanmaraş Afşin'de Yükselen 328 Köy Evi: Depremlere Dirençli, Sıcacık Yuvanız!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, depremlerden etkilenen 328 köy evi hızla yükseliyor! AFAD koordinesinde yapımı sürüyor, yeni yuvalar kış gelmeden sahiplerini bulacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2023 12:26

Afşin'de Kahramanmaraş depremlerinin en fazla etkilediği bölgelerden biri olan 328 köy evinin inşaatı hızla devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından destek toplanan "Türkiye Tek Yürek" kampanyası kapsamında, AFAD koordinesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Altaş, Hüyüklü, Nadır ve Soğucak mahallelerinde 3+1 şeklinde tek katlı köy tipi kalıcı afet konutlarının temeli atıldı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ilçenin yeniden yapılandırılması için büyük bir çaba harcandığını belirtti. Güven, Hüyüklü Mahallesi'nde 80 konutun planlandığını ve çalışmaların hızla ilerlediğini ifade etti. Ayrıca, Altaş, Nadır ve Soğucak mahallelerinde de konutların yapımına devam edildiğini vurguladı.

Şantiye şefi Zülfi Yeşilkaya ise Afşin genelinde 328 tek katlı köy tipi kalıcı afet konutları için 3 farklı proje uygulandığını açıkladı. Yeşilkaya, gece gündüz demeden afetzedelere yönelik yapılan konutların en kısa sürede tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

Afşin Belediye Başkanı Güven, "Kış gelmeden depremde evlerini kaybeden vatandaşlarımızı yeni sıcak yuvalarına kavuşturmak istiyoruz. Bu süreçte devletimiz, milletimiz ve biz birlikte hareket ederek yeniden ayağa kalkacağız" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.