Kahramamaraş Adliyesi COVID-19 Yeni Normal Sürecine İlişkin Basın Açıklaması

KAHRAMANMARAŞ ADLİYESİNDE COVİD-19 YENİ NORMALLEŞMESÜRECİNE YÖNELİK YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2020 17:25
Kahramamaraş Adliyesi COVID-19 Yeni Normal Sürecine İlişkin Basın Açıklaması

T.C.

KAHRAMANMARAŞCUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI

Medya İletişim Bürosu

Sayı : 2020/5 B.A.                                                        04/06/2020

KAHRAMANMARAŞ ADLİYESİNDE COVİD-19 YENİ NORMALLEŞMESÜRECİNE YÖNELİK YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

 

Küresel ölçekte insan sağlığını tehdit eden COVID-19 virüs salgının Ülkemizdekietkisinin azalması sonrasında yeni normalleşme sürecine ilişkin Adalet Bakanlığımızınhazırlamış olduğu “Adalet Hizmetlerinde Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Yeni ÇalışmaEsasları” Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafındanele alınarak sosyal mesafeden,ortam kişi sayları ve hijyen uygulamalarına kadar girişten tüm birimlere yansıyan çeşitliönlemler hayata geçirildi.

Alınan önlemlere ilişkin açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş CumhuriyetBaşsavcısı İlker YAZICI, “COVID-19 salgının Ülkemizde görülmesinin ardından AdaletBakanlığımız ile Hâkimler ve Savcılar Kurulumuzun almış olduğu tedbirlerin tamamınıAdliyemizde ve tüm Ceza İnfaz Kurumlarımızda titizlikle yerine getirdik. Süreç içerisindeözellikle vatandaşlarımızın adliyeye gelmeden de UYAP bilişim sisteminin nimetlerindenfaydalanarak e-devlet sistemi üzerinden sunulan Avukat ve Vatandaş Portal aracılığıylaadliyeye yönelik işlemlerinin tamamını gerçekleştirebileceklerine yönelik bilgilendirmelerde bulunduk.

Personellerimize yönelik esnek ve uzaktan çalışma sistemini dikkatle uygulayarakAdliyemiz ile temasta bulunan kişi sayısını en aza indirdik. 01/06/2020 tarihi itibariyle iseHâkimlerimiz, Cumhuriyet Savcılarımız ve personellerimiz ile birlikte tam zamanlı mesaiyeyeniden dönüş yaptık.

Adliyemiz girişinde tüm vatandaşlarımızın, Avukatlarımızın vepersonellerimizin ateşleri ölçülmekte ve ateşi 38 ve üzerinde bulunan kişiler gerekli önlemleralınarak en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmektedir. Yine Adliyemizde görevli tümHâkimlerimiz, Cumhuriyet Savcılarımız ve vatandaşlarımız ile iç içe hizmet verenbirimlerimizde görev alan personellerimize maske, koruyucu siperlik, eldiven ve eldezenfektanı dağıtımını gerçekleştirdik, ayrıca tüm personellerimize yüz maskelerini belirliaralıklarla sürekli dağıtmaktayız.

Adliyemiz içerisinde bulunan Cumhuriyet Başsavcılığımızbirimleri, mahkeme kalemleri ve icra dairesinde sosyal mesafeyi korumaya yönelik olarakbilgilendirici duvar ve zemin etikleri yerleştirdik, tüm büro ve kalemlerimizin kapılarınakoruyucu şeffaf şerit çekilerek vatandaş ve avukatlarımızın bu birimlere giriş yapmadankapıdan işlemlerini yapabilecekleri şekilde önlem aldık, tüm büro ve kalemler içerisinde görevli personel sayımızı 4 metrekare’ye 1 kişi düşecek şekilde düzenledik. Bekleme alanı ve duruşma salonlarında bulunabilecek azami kişi sayısını belirleyerek bunlara ilişkin uyarı levhalarını ilgili bölümlere yerleştirdik. Adliyemizin girişinden başlamak üzere kalem, bürove duruşma salonlarının önlerine el dezenfektanlarını konumlandırdık. Adliye binamız COVID-19 virüsünün oluşması ve yayılmasının önlenmesi amacıyla günlük olarak özeltemizlik malzemeleriyle hizmetli memurlarımız tarafından sürekli temizlenmektedir, Haftada2 gün ise özel dezenfektan maddeler aracılığıyla tüm adliyemiz ilaçlanmaktadır. Halihazırda Kahramanmaraş Adliyesinde COVID-19 salgınına yönelik bu aşamada alınabilecek her türlütedbir alınmıştır. Bugüne kadar adliye ortamımız ve bağlı ek binalarımız içinde bir COVID-19 vakası tespit edilmemiştir. Hâkimler ve Savcılar Kurulumuzun kararıyla adliyemizde duruşmaişlemleri 16/06/2020 tarihi itibariyle başlayacaktır.

Bu süreçte vatandaşlarımız veavukatlarımız soruşturma ve dava dosyalarına ilişkin her türlü işlemi e-devlet aracılığıylaUYAP Vatandaş ve Avukat portal aracılığıyla yerine getirebilirler. Adliyemize bizzatbaşvuruda bulunmak isteyen tüm bireyler mutlak surette maske takarak ve adliye içindebelirlenen kontrollü sosyal hayat kurallara riayet ederek işlemlerini takip edebilirler. Adliyedeherhangi bir yakınının işi için yanında refakat etmek üzere gelen ancak doğrudan işi olmayan( özellikle çocuk, hamile ve 60 yaş üstü ) vatandaşlarımız bu dönemde bina içinealınmayacaktır. Vatandaşlarımız ve tüm ilgililerin alınan tedbirlere riayet hususundagösterecekleri duyarlılık ve anlayış için şimdiden teşekkür ederiz." dedi.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 04/06/2020                              

                                     Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.