Kadroda ehliyet ve liyakat ön plana alınmalı

Şentürk Sigorta İşleme Sahibi SMMM Kadir Can Şentürk 2018 yılı ekonomisinin topluma yansımaları, yaklaşan yerel seçimler ve sigorta bilinci oluşması konusunda gazetemize açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2021 18:33
Kadroda ehliyet ve liyakat ön plana alınmalı

Geriye dönülüp bakıldığında genel olarak 2018 yılının bir dar boğazdan geçiş süreci içerdiği ve sigortanın önemine değinen Şentürk; “2018 yılında malum bir takım ekonomik alanda darboğazdan geçtik, sektörde henüz yeniyiz lakin uzun zamandır sektörü takip ediyor ve üzerinde fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Son 5 ayda ki ekonomik daralma insanların cebine vurmuş durumda. Vatandaş geçim sıkıntısı çektiğini ifade ediyor. Bundan dolayı özellikle düşük modelli araçlarda trafik sigortası insanlara ekstra bir maliyet ekleyebiliyor. Yüksek modelli ve fiyatları biraz daha yüksek olan araçlarda da kasko, sigorta çok büyük öneme haiz. Trafik sigortasının işleyişi aslında olası bir kaza durumunda birey ne kadar haklı ise o kadar aracın hasarı karşılanıyor. Aslında trafik sigortası bireyin değil, olası kaza esnasında mağdur olan ve haklı sayılan diğer aracın hasarını karşılıyor. Trafik sigortası zorunludur. Esasen bireyin aracının dışarıya vereceği zararı sigortalanır” ifadelerini kullandı.

Dünya ülkelerinde sigorta yaptırmanın bir sorumluluk fakat Türkiye’de zorunluluk olarak görülmesine de değinen Şentürk; “Batı bloğu insanları bunu aşmış ve sigorta bilinci mevcut durumda. Sadece trafik değil; konut, yangın, işyeri gibi sigortalarının insanlar bilincinde. Küçük tutarlarla büyük meblağlarda ki zararların karşılanmasına yönelik bir değeri garanti altına almak olarak nitelendirilebilir. Mantıklı makul bulunarak insanlar gönlünce bu tür sigortalama işlemlerini yaptırıyorlar. Bizde sigorta şuuru oluşmamış henüz. Örneklendirmek gerekirse; çok yakın bir zamanda Van ilinde bir deprem oldu. Van’daki depreminden sonrasında toplum DASK ve konut sigortalarının bir nebzede olsa farkına vardı ve talepler bu yönde artış göstermeye başladı. Olası deprem durumunun akabinde sigorta şirketi tarafından yapılan tazmin bireyin bir dayanağı haline dönüşebiliyor. Günden güne sigorta farkındalığının da arttığını gözlemleyebiliyoruz ”dedi.

Yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla gelecek olan belediye başkanına toplum adına temennilerde bulunduğunu belirten Şentürk; “Gözlemlerimiz neticesinde şehrimize yapılan yatırımlar son üç yıldır ön plana çıktı ve yatırımlar yapıldı. Daha önceki tarihler baz alındığında biraz daha durağan geçti. Önümüzdeki dönem belediyenin başına gelmesi olası belediye başkanından beklentilerimiz; ihale konularında, işe alımlarda eş dost akraba değil ehliyet ve liyakati gözetmelidir. Bir işi hak edenin yerine yakınımızın veya birilerini referans göstererek bireylerin kadroya dâhil edilmesi ülkemizin kanayan yarasıdır. Tabandan tavana doğru yayılıyor, tabandan kesildiği takdirde memleket açsından avantaj sağlayacağını düşünüyoruz. Hizmetlere açık bir memleket olarak hizmet bekliyoruz. İçinden çıkılamaz bir trafik problemimiz var ve bunlara karşı önlemler alınıp alternatifler üretilmesini bekliyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.