Instagram Reklam Hesabım Kapatıldı

Sosyal medyada yapılan reklamlar, firmalara değer katmasının yanı sıra yeni müşterilere ulaşmak için ve aynı zamanda halihazırdaki performansı değerlendirmek ve arttırmak için önemli bir reklam çeşididir. Instagram gibi büyük kitlelere ulaşmış sosyal...

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2023 22:26
Instagram Reklam Hesabım Kapatıldı

Sosyal medyada yapılan reklamlar, firmalara değer katmasının yanı sıra yeni müşterilere ulaşmak için ve aynı zamanda halihazırdaki performansı değerlendirmek ve arttırmak için önemli bir reklam çeşididir. Instagram gibi büyük kitlelere ulaşmış sosyal medya platformu yayınlanan ya da yayınlanacak olan reklamların performans sağlığının analiz edilebilmesi ve reklamın hitap edeceği kitlelerin belirlenmesi gibi birçok istatistik avantajı sunmakta. Bu avantajları sayesinde instagram kullanıcılarının daha aktif reklamlar hazırlamasına ve bu reklamları kolayca yayınlamasına imkan tanımaktadır.

Bir örnek vermek gerekirse basit bir gönderiyi ‘’Tanıtım Yap’’ özelliği sayesinde hızlıca bir reklama dönüştürebilirsiniz ve oluşturulan reklamları diğer sosyal medya platformlarında yayınlayabilirsiniz. Ayrıca bu işlemi reklam yöneticisi kullanarak yapmalısınız.

Yayınlanmış bir gönderiyi hızlıca bir reklama dönüştürebileceğiniz gibi reklamın kimlere hitap edeceğini, hangi bölgeye hitap edeceğini, yaş gruplarını ve yapacağınız harcama tutarını belirleyebilirsiniz. Kısaca instagram sizlere her türlü belirleyici faktör için size istatistik sunar ve bu istatistikleri kolayca yönetmenize olanak tanır.

Sunduğu bu ayrıcalıklar dışında önemli olan bir diğer özelliği ise Facebook gibi bir çok platform için reklam tasarlamanıza yardımcı olacak gelişmiş araçlar sunmasıdır. Fakat birçok ınstagram kullanıcısı Instagram reklam hesabım kapatıldı diyerek yaşadığı bu durumu internette araştırmakta ve çözüm aramaktadır.

Instagram reklam hesabım kapatıldı sorununu yaşamanız için birçok etken vardır ve bu durum bir diğer sosyal medya platformu olan Facebook içinde geçerlidir.

Instagram Reklam Hesabım Kapatıldı Nedenleri

Instagram reklam hesabım kapatıldı diye bir sorun yaşıyorsanız nedenleri bu ihlallerden olabilir ;

Kişisel verilerin çalınması amacı ile hazırlanan reklamlar

Reklam kurallarına uygun hazırlanmamış reklamlar

Cinsel içerikli reklamlar

Bireyleri aldatmaya yönelik reklamlar

Dilbilgisi ve noktalama hataları

Argo kelimeler içeren reklamlar

Bu faktörlerin yanı sıra ürün açıklama kısmında ürün hakkında yeterli bilgi olmaması veya yapılan bilgilendirmenin yanlış olması gibi etkenlerde Instagram reklam hesabım kapatıldı sorununu yaşamanıza neden olacaktır. Bu sorunu yaşamanıza neden olacak bir diğer unsur ise bir hastalık hakkında %100 çözüm gibi yapılan ve insanları kandırmaya yönelik hareketler reklam hesabınızın kapatılmasına neden olacaktır. İnstagram da yada Facebookta yapacağınız reklamlar verilen hizmete uygun olması şarttır bu şartın dışında verilen her bağlantının aktif olması gerekmektedir.

Kullanıcıların yapım aşaması tamamlanmamış bir sayfaya yada siteye yönlendirmek Instagram reklam hesabım kapatıldı sorununu yaşamanıza sebep olacaktır. Özellikle cinsel çağrışımda bulunan reklamlar görsel, video veya cinsel bir pozisyonu çağrıştıran reklamları yayınlarsanız kaçınılmaz olarak bu sorunu yaşayacaksınız.

Instagram Reklam Hesabım Reklam Modelleri

Reklam hesabım kapatıldı sorununu yaşamak istemiyorsanız bazı kriterleri karşılamanız gerekecektir. Doğru reklam modeli belirleme ve hedef kitlenin belirlenmesi ilk dikkat etmeniz gerekenler dir. Bu doğrultuda instagramda yayınlanabilecek reklam modelleri şunlardır ;

Geri dönüşüm sağlamak amacı ile yapılan reklamlar

Video içerikli görüntülemeli reklamlar

Trafik akışı için hazırlanan reklamlar

Erişim sağlamak için hazırlanan reklamlar

Markanın tanıtımı ve bilinirliği artırmak için hazırlanan reklamlar

Uygulama tanıtımı ve indirme

Potansiyel müşteriye ulaşmak için hazırlanan reklamlar

Etkileşim sağlamak için hazırlanan reklamlar

Reklam hesabınızın güvenliği ve doğru şartlar altında reklam vererek sunduğunuz hizmetin tanıtımı ve satışlarınızı arttırmak için reklam kurallarına harfiyen uymalısınız ve hesabınızı kontrol altında tutmalısınız.

Instagram Reklam Hesabım Kurtarma İçin Yapabilecekleriniz

Reklam paneline erişim sağlayarak herhangi bir ceza alınmışmı bunun kontrolü sağlanması gerekir. Aynı zamanda bir ihlal söz konusu ise mail adresinize gelen mailde nedeni açıkça belirtilecektir. Bunların dışında yapabileceğiniz bazı kontroller şu şekildedir ;

İşleme soktuğunuz son reklamları durdurun veya kaldırınız.

Farklı bir tarayıcı, telefon veya tabletten girerek kontrol sağlayınız

Herhangi bir uyarı almamanıza rağmen reklamınızı yayınlamıyorsanız farklı bir reklam oluşturun

Ayarlarınızı yeniden gözden geçirin

İçeriklerinizi şikayet edilmiş olasılığınız değerlendirin

Bu değerlendirmeleri yaptıktan sonra gerekli iyileştirmeleri yaparak itirazda bulunabilirsiniz. Ayrıca sık tekrarlanan reklamlar buna sebebiyet verebilir bu olasılığında değerlendirilmesi gerekmektedir.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.