İlk Köy Tipi Afet Konutları Hak Sahiplerini Kurayla Buldu!

Kahramanmaraş depremzedeleri için Hatay'da inşa edilen 37 köy tipi afet konutlarının hak sahipleri kura ile belirlendi. Yeni yuvalarında mutlu, huzurlu bir yaşam diliyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2023 12:36

Hatay'da deprem mağdurları için inşa edilen köy tipi afet konutları hak sahiplerini kura ile belirledi. Yeni umutlar, yeni yuvalar!

HATAY'DA DEPREMİN MAĞDURLARINA YENİ YUVALAR

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremler sonrasında Hatay'ın Altınözü ilçesi Babatorun ve Hassa ilçesi Sapanözü mahallelerinde evleri yıkılan vatandaşlar için umut dolu bir adım atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 37 köy tipi afet konutunun hak sahipleri, noter huzurunda gerçekleşen kura çekimiyle belirlendi.

yapilan-ilk-koy-tipi-afet-konutlarinin-hak-sahipleri-kurayla-belirlendi.jpg

DEVLET VATANDAŞININ YANINDA

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen programda, depremlerde hayatını kaybedenler için rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına sabır dileyerek başladı. Vali Masatlı, devletin deprem sonrası vatandaşların yanında olduğunu vurgulayarak, ağır hasarlı bina yıkımları ve enkaz kaldırma çalışmalarının başarıyla devam ettiğini ifade etti.

HEYECAN VE MUTLULUK DOLU ANLAR

Vali Masatlı, 297 bin başvurunun değerlendirilmesinin ardından gerçekleşen kura çekimiyle Babatorun Mahallesi'nde 25, Sapanözü Mahallesi'nde 12 köy tipi afet konutunun hak sahiplerinin belirlendiğini açıkladı. Bu önemli adımdan dolayı heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade eden Masatlı, yeni yuvalarında huzurlu, mutlu bir yaşam sürmeleri dileklerinde bulundu.

İLK HAK SAHİBİ SEVİNCİ

Kura çekimi sonucu ilk hak sahibi Bedi Sert, 6 Şubat'ta evinin yıkıldığını hatırlatarak, devletin kendilerine destek olmasından dolayı minnettar olduğunu belirtti. Yeni evine kavuşmanın sevinciyle konuşan Sert, şansının büyük olduğunu ve Allah'a şükrettiğini söyledi.

Bu güzel haberi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Depremin mağdurları için yapılan bu adım, umut dolu bir başlangıca işaret ediyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.