İlçemiz tarih ve kültür hazinesidir

İlçe ekonomisinden Kamu Külliyesinin şehre katacağı değere kadar açıklamalarda bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilçe ve şehir ekonomisinin gelişimi adına önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2020 09:39
İlçemiz tarih ve kültür hazinesidir

Okay; “Dulkadiroğlu tarihi ve kültürel değerleriyle saklı kalmış bir hazinedir. Biz bu hazineyi gün yüzüne çıkarma adına gece gündüz çalışıyoruz” diyerek turizmin şehre katkısını dillendirdi.

ilcemiz-tarih-ve-kultur-hazinesidir0.jpg

İLÇE EKONOMİSİNİN GELİŞMESİ ADINA NELER YAPILDI? ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ İÇİN DULKADİROĞLU BELEDİYESİ’NİN HEDEFLERİNDE NELER VAR?

İlçemize Kamu Külliyesi gibi prestij projeler kazandırarak gayrimenkul anlamında daha değerli bir bölge olmasını sağladık. Yeni imar alanları oluşturarak bu değerin daha da artmasına katkı sağlıyoruz. Ayrıca tarihi bir öneme sahip olan ilçemizin bu özelliğini kullanarak Turizmi geliştirmeyi hedefliyoruz. Bununla ilgili alt yapı oluşturacak birçok projeyi hayata geçirdik. Yeni dönemde bu projelerin ikinci etap çalışmalarını yapıyoruz. 

ilcemiz-tarih-ve-kultur-hazinesidir1.jpg

GÖREVE GELDİĞİNİZDEN BU YANA ADIYAMAN YOL PROJESİ KONUSUNDA GAYRETLERİNİZ VE ÇALIŞMALARINIZ VAR. GELİNEN SON DURUM İLE İLGİLİ VE BU YOL PROJESİNİN ŞEHRE KATACAĞI DEĞER KONUSUNDA NELER SÖYLERSİNİZ?

Bildiğiniz üzere göreve geldiğimizde bu yolu da gündeme taşıdık. İlçemizin gelişmesi ve kalkınması adına bu yolun önemli olduğunu her platformda dile getiriyoruz. Bu yol ile ilgili kendi mühendislerimize çalışmalar yaptırdık ve bunları Karayolları Genel Müdürlüğü’nden Bakanlığımıza kadar ulaştırdık. Neticede sayın milletvekillerimizin de büyük desteğiyle ilçe sınırlarımız içerisinde bulunan 16 km’lik alanın 2020 yılında yapılması için bir fikir birliği oluştu.  Karayolları bölge müdürü ile yaptığımız tespit çalışmalarında Havalimanı kavşağından Bulanık mahallemize kadar olan kısım ayrı bir güzergah olarak inşa edilecek. Bulanık’tan sonraki alanda da mevcut yolun standardı yükseltilerek yol hizmete sunulacak. Şuanda çalışmaları devam eden bu yolun sonuna kadar takipçisiyiz. Bu hizmetin bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu her zaman dile getiriyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu yolu gündeme getirmeye devam edeceğiz.

ilcemiz-tarih-ve-kultur-hazinesidir2.jpg

DULKADİROĞLU BELEDİYESİ OLARAK BİRÇOK KONAK RESTORE ETTİNİZ. BU DURUMUN ŞEHİR TURİZME KATKISI HAKKINDA NELER SÖYLERSİNİZ? BU KONAKLARIN YAPILAN RESTORASYONLARI İLE HEDEFLENEN SONUCA ULAŞILDI MI? DEVAMI GELECEK Mİ?

Konak restorasyonu projelerimizden çok olumlu geri dönüşler elde ettik. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin yüzde 90’ının bu alanları görmeden gitmediğini biliyoruz. Bu ilgi bizleri yapmış olduğumuz bu çalışmalar ile ilgili bizleri teşvik etmektedir. Mutfak Müzesi, Dulkadiroğlu Konağı, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Kahramanmaraş Araştırmalar Merkezi ve Bahtiyar Yokuşu projesi restorasyon çalışmalarının temelini oluşturdu. Bu alanlara gösterilen ilgi bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu konaklarımız şuanda turizme aktif olarak hizmet veriyor. Şehrimizin kültürünü misafirlerine en net şekilde aşılıyor. Bahtiyar Yokuşu projemizin ikinci etap inşaat çalışmalarına başladık. Bunun haricinde Kapalı Çarşı bölgesinde bulunan bu tarihi konaklardaki çalışmalar da devam edecek. Dolayısıyla bu bölge tamamen tarihi yapılarıyla ayağa kalkacak.

ilcemiz-tarih-ve-kultur-hazinesidir6.jpg

DULKADİROĞLU BELEDİYE KOOPERATİFİNİN YAPMIŞ OLDUĞU TOPLU KONUT NE DURUMA GELDİ? İNŞAAT SEKTÖRÜ ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR. HEDEFLENEN SÜREDE BİTECEK Mİ? ÜYELERİN MEMNUNİYETİ KONUSUNDA NELER SÖYLERSİNİZ?

Toplu konuk projemiz öngörülen zamanına uygun olarak devam etmektedir. Kaba inşaat çalışmaları Tamamlanmak üzeredir. Kaba inşaatı tamamlanan binalarımızda ince işçilikler yapılmaktadır. İnşallah ön görülen sürede bu evlerimiz vatandaşlarımıza teslim edilecek.

ilcemiz-tarih-ve-kultur-hazinesidir3.jpg

DULKADİROĞLU KAMU KÜLLİYESİ’NDE HANGİ AŞAMAYA GELİNDİ? BÖLGEYE KATACAĞI İVME NEDİR?

Kamu Külliyesi projemizde Belediye Hizmet Binamız tamamlandı. Hizmet binamız içerisinde ufak tefek çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca Meclis Salonu, Kreş, Yemekhane ve İçerisinde Fuaye salonu bulunan ek binamız tamamlanmış durumda. Kaymakamlık binasının da ince işçiliği devam etmekte. Emniyet binası ile ilgili de inşaat çalışmaları devam ediyor. Yapımı tamamlanan binaların etrafında peyzaj çalışmaları yapıyoruz. Kamu Külliyesi bulunduğu alana ve bölgenin tamamına çok önemli kazanımlar sağladı. İlçe merkezini oluşturacağımız bu alanın bölgeye daha büyük katkılar da sağlayacağını düşünüyorum.

ilcemiz-tarih-ve-kultur-hazinesidir4.jpg

DULKADİROĞLU İLÇESİ, ŞEHRİN TARİHİ KONUSUNDA EN ÖNEMLİ BÖLGELERİNDEN BİRİSİDİR. İLÇENİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İÇİN BİR ÇALIŞMA VAR MI? ÖZEL SEKTÖRÜN BÖLGEYE BAKIŞI İÇİN NELER SÖYLERSİNİZ?

Tarihi dönüşüm için üzerimize düşeni yapıyoruz. Ortaya koyduğumuz konaklar ve sokak iyileştirme projeleri de bunun örneğidir. Bu çalışmaları devam ettireceğimizi belirttik. Bunun dışında bölgemizde kentsel dönüşüm bekleyen yer sayısı çok fazla. Bu kentsel dönüşüm ile ilgili bizim bir çalışmamız var. Divanlı mahallemizde bu konu ile ilgili çalışıyoruz. Yapacağımız bu çalışmanın örnek olacağını ve tüm bölgeye uzanacağını düşünüyorum.

ilcemiz-tarih-ve-kultur-hazinesidir5.jpg

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ?

Öncelikle ilçem adına bizlere kendimizi ifade etme şansını verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Dulkadiroğlu tarihi ve kültürel değerleriyle saklı kalmış bir hazinedir. Biz bu hazineyi gün yüzüne çıkarma adına gece gündüz çalışıyoruz. Şehrimizin tüm dinamiklerini de bu anlamda harekete geçiriyoruz. İlçemizin kuruluşundan bu yana yaşanan değişiklikleri net bir şekilde görebiliyoruz. İnşallah 2023 hedefleri kapsamında daha güzel işlere hep birlikte imza atacağız.

ilcemiz-tarih-ve-kultur-hazinesidir7.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.